Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Όλες οι λεπτομέρειες της ταινίας για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Στάθης Πριόβολος - Δημήτρης Κατσαντώνης    Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, έφτασε η ώρα να σας πούμε πολλά περισσότερα σχετικά με τ...

Στάθης Πριόβολος - Δημήτρης Κατσαντώνης   
Όπως σας είχαμε υποσχεθεί, έφτασε η ώρα να σας πούμε πολλά περισσότερα σχετικά με την ταινία με θέμα το  Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, "Απόηχοι του παρελθόντος" η αλλιώς "Echoes of the Past", μια διεθνής και μεγάλη παραγωγή που ετοιμάζει η "TerraMagma" που εδρεύει στο με έδρα το Hollywood - Los Angeles.
Το kalavrytanews.com ηταν και είναι σε συνεχή επαφή με τους δημιουργούς και το το απόγευμα (6/6/15 πρωί για το Λος Άντζελες) είχαμε διαδικτυακό ραντεβού μέσω skype με τον Σεναριογράφο, Δημήτρη Κατσαντώνη και τον Στάθη Πριόβολο, έναν εκ των παραγωγών. 
Σε άπταιστα Ελληνικά και οι δύο, εγκάρδιοι και φιλικοί μας έδωσαν όλες τις πληροφορίες, σε μια συνομιλία που κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα, για αυτό το μεγάλο εγχείρημα που θα αναδείξει σε όλο τον κόσμο την ιστορία του τόπου μας και την θυσία των συμπατριωτών μας τον μαύρο Δεκέμβρη του 1943.


Δημήτρης Κατσαντώνης,  Στάθης Πριόβολος
και Νίκος Κυριαζής ..."on line"
Ο Στίβεν (Στάθης Πριόβολος) εκτός από συμπαραγωγός, θα αναλάβει χρέη διευθυντή φωτογραφίας, αφού επι σειρά ετων διδάσκει σε κολέγια και πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχει συνεργαστεί -μεταξύ άλλων- με το National Geographic και τη Warner Brothers. Σεναριογράφος είναι ο Δημήτρης Κατσαντώνης, σεναριογράφος - παραγωγός, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αγγλίας και της Ουαλίας, με πολύ πλούσιο βιογραφικό στο χώρο του κινηματογράφου, ενώ έχει έτοιμα τα σενάρια για τρεις ακόμα ταινίες που προγραμματίζονται, με Ελληνικό και ιστορικό ενδιαφερον αφού πραγματεύονται τον β παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο. Αξίζει να σημειώσουμε οτι στην δίωρη περίπου συνομιλία μας ο Στάθης Πριόβολος εδειχνε τόσο πολύ ενθουσιαμένος με το σενάριο που σταθηκε σε αυτό πολλές φορες. Άλλωστε σε αυτό που καταλήξαμε στην κουβέντα μας ηταν οτι το σενάριο που αποτυπώνει ένα τόσο δυνατό και ολέθρια γεγονός είναι πάνω από πρωταγωνιστες, ονόματα και συντελεστές. 
Σκηνοθέτης θα είναι ο Νικόλας Δημητρόπουλος, γνωστός στην Ελλάδα από την επιτυχημένη σειρά «Υπέροχα πλάσματα», αλλά και τη συνεργασία του με τη Village Roadshow στην κινηματογραφική ταινία «Alter Ego»

Η Ιδέα   
Ο Αθανάσιος (Τομ) Σουλελές ακούγοντας τα όσα είχε βιώσει ο πατέρας του Σωτήρης Σουλελές, τον Δεκέμβρη του 1943 στα Καλάβρυτα, 13 χρονών τότε, προσέγγισε τον Στίβεν Πριόβολο και τον Δημήτρη Κατσαντώνη, δύο Έλληνες παραγωγούς ταινιών και ιδιοκτήτες της "TerraMagma Pictures" με έδρα το Χόλιγουντ και με σημαντική επαγγελματική διαδρομή και οι δυο στο χώρο της έβδομης τέχνης. Η αρχική σκέψη ηταν να γίνει ένα ντοκιμαντέρ αλλά μετά από έρευνα για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων που έγινε αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, παρουσιάστηκε το σενάριο και έτσι τα σχέδια άλλαξαν με την δημιουργία πλέον μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής.

Η χρηματοδότηση
Ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης καλύπτει ο καλαβρυτινός από τον Άγιο Νικόλαο, ομογενής Τομ (Αθανάσιος) Σουλελές, ενώ ενδιαφέρον εχουν δείξει πολλοί ομογενείς μας αλλά και εγχώριοι χρηματοδότες. Η παραγωγή ("TerraMagma") είναι ήδη σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρία παραγωγής foss-productions και σε προχωρημένες συζητήσεις και με άλλες Ελληνικές εταιρίες.
Ο Τομ (Αθανάσιος) Σουλελές, γεννήθηκε στην Αμερική και είναι απόφοιτος του Πρίνστον και της Νομικής σχολής του Χάρβαρντ και ολοκλήρωσε με MBA στις Business Administration στο ίδιο πανεπιστήμιο. Σήμερα είναι γενικός διευθυντής MDP Basic Industries team και παράλληλα εργάζεται αφιλοκερδώς στο διοικητικό συμβούλιο της Multi Packaging Solutions Inc., στο Medical Center του Σικάγο και στον εθνικό οργανισμό υπέρ της ανακούφισης των πασχόντων από την ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας.  Το όνειρο του Τομ είναι να ολοκληρωθεί η ταινία πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας του και να αισθανθεί υπερήφανος που ο γιος του έφερε στη μεγάλη οθόνη τη μαρτυρική ιστορία των προγόνων του, για να δει όλος ο κόσμος την ελληνική αλήθεια.
Να σημειώσουμε ότι μέρος των εσόδων από την προβολή της ταινίας θα πάνε στα Καλάβρυτα 

Το σενάριο
Το σενάριο βασίζεται σε ένα flashback μεταξύ του σήμερα και του τότε. Μια νεαρή δικηγόρος η "Ούρσουλα Κλάους" εκπροσωπεί την Γερμανική κυβέρνηση, υπερσπίζοντας τις θέσεις της χώρας της στον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε η Ελλάδα για τις αποζημιώσεις.  Η Γερμανίδα δικηγόρος ταξιδεύει στην Ελλάδα, όπου γνωρίζει στην πόλη του Αιγίου τον  Καλαβρυτινό "Νίκο Ανδρέου", έναν ετοιμοθάνατο συγγραφέα από τους ελάχιστους επιζώντες του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Ο χρόνος πηγαίνει πίσω αποτυπώνοντας στην οθόνη όλο τον όλεθρο, την καταστροφή και τον θάνατο, με γεγονότα αληθινά και αδιαπραγμάτευτα.

Ο Σκοπός της ταινίας
Η ταινία είναι τόσο ιστορική όσο και σημερινή, αφού το θέμα των αποζημιώσεων είναι στην επικαιρότητα αν και οταν γράφτηκε το σενάριο όπως μας λεει ο Δημήτρης Κατσαντώνης, οι διεκδικήσεις δεν ηταν  σε τόσο μεγάλη επικαιρότητα όπως τώρα.    
Οι "Απόηχοι του παρελθόντος" η αλλιώς "Echoes of the Past" "ειναι μια ταινία που σκοπό έχει να αναδείξει την θυσία των Καλαβρύτων σε όλο τον κόσμο" όπως μας λένε οι δημιουργοί συμπληρώνοντας οτι "αισθανόμαστε μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη να μεταφέρουμε αλλά και ευαισθητοποιήσουμε ολόκληρο το κόσμο, το μεγάλο δράμα και την θυσία των Καλαβρύτων. Αυτό που υποσχόμαστε είναι η φροντίδα μας ωστε στο να γίνει με το σωστό τρόπο"

Τα γυρίσματα
Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν σε Καλάβρυτα, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, και προβλέπεται να ξεκινήσουν το Χειμώνα του 2015-2016. Σκοπός των συντελεστών είναι να έχει ολοκληρωθεί η ταινία την Άνοιξη του 2016 ωστε να πάρει μέρος και στο Φεστιβάλ των Καννών ενώ όπως μας είπαν οι συνομιλητές μας, θα χρειαστούν πολλοί κομπάρσοι 

Οι πρωταγωνιστές
Τα επικρατέστερα ονόματα μέχρι στιγμής για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Τζέρεμι Αϊρονς (γνωστός φιλέλληνας) για τον ρόλο του Καλαβρυτινού Νίκου Ανδρέου, η Νταϊάν Κρούγκερ για το ρόλο της γερμανίδας δικηγόρου, Ούρσουλα Κράους και του Σεμπάστιαν Kοχ στο ρόλο του Γερμανού διοικητή, ενώ η παραγωγή ειναι και σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετούς Έλληνες ηθοποιούς.


Στάθης Πριόβολος
Το χρονοδιάγραμμα
Αρχές Μαΐου οι συντελεστές της ταινίας θα είναι στην Ελλάδα. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα βρίσκονται στα Καλάβρυτα όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση με συνέντευξη τύπου που θα δοθεί. Το Μάιο επίσης κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα θα οριστικοποιηθούν και οι Ελληνικές συμμετοχές αλλά και πολλές λεπτομέρειες. 
Επόμενο στάδιο τα γυρίσματα που προβλέπονται να ξεκινήσουν το Χειμώνα του 2015-2016 με σκοπό να έχει ολοκληρωθεί η ταινία την Άνοιξη του 2016. Όλο το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του προϋπολογισμού.  

Ποιός είναι ο Σωτήρης Σουλελές
Ο Σωτήρης (Σαμ) Σουλελές γεννήθηκε το 1930 στον Άγιο Νικόλαο Καλαβρύτων. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 η οικογένειά του, οι γονείς του και τα έξι αδέλφια του, πρόλαβε να διαφύγει και να σωθεί. Ο Σωτήρης ήταν μόλις 13 ετών.
Το 1949 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα. Από το 1949 μέχρι το 1953 κατατάχθηκε στην Αεροπορία και εν συνεχεία από το 1953 μέχρι το 1955 υπηρέτησε ως αστυνομικός στην Αθήνα. Η μεγάλη του αδελφή ήδη είχε μετακομίσει στο Σικάγο και ο ίδιος αποφάσισε να την ακολουθήσει. Μετανάστευσε το 1955 στο Σικάγο και δούλεψαν μαζί στο ιδιόκτητο μανάβικό της όπου ο Σαμ έγινε και μέτοχος. Σιγά-σιγά προσκάλεσαν και τα πέντε από τα έξι αδέλφια τους για να εργαστούν στο μανάβικο, το οποίο άνοιξε βαθμιαία δουλειές και στη χονδρική. Ο μόνος που έμεινε στην Ελλάδα ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Ιωάννης Σουλελές, ο οποίος έγινε στρατιωτικός και έφτασε σε υψηλά αξιώματα.

Τους ευχαριστουμε θερμά και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Για το "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS"

Στάθης Πριόβολος
Νικόλας Δημητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.