HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αντιτρομοκρατική: Ο Αντώνης Σταμπούλος στην ληστεία της Κλειτορίας

Σύμφωνα με την Αντοτρομοκρατική Υπηρεσία, όλα δείχνουν οτι συλληφθής Αντώνης Σταμούλος ήταν ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη στη ληστεία της Κ...


Σύμφωνα με την Αντοτρομοκρατική Υπηρεσία, όλα δείχνουν οτι συλληφθής Αντώνης Σταμούλος ήταν ο συνεργός του Νίκου Μαζιώτη στη ληστεία της Κλειτορίας. Είναι αυτός που φαίνεται στις φωτογραφίες, με την περούκα, τα μεγάλα γυαλιά μυωπίας και το μούσι. 
Η ληστεία στην Κλειτορία (διαβάστε εδώ) έχει καταγραφεί ένα μήνα πριν την βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην οδό Αμερικής, σε μία άλλη «επέτειο», αυτή της 1ης εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα.
Ο Νίκος Μαζιώτης και ο Αντώνης Σταμπούλος, όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχαν εισβάλει στην τράπεζα λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι. Απείλησαν τους υπαλλήλους και περίμεναν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.
Έκαναν ένα «λάθος» όμως. Πήραν πρώτα 3.800 ευρώ από το ταμείο της τράπεζας, που ενεργοποιούσε τον νέου τύπου σιωπηλό συναγερμό. Δύο αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος φθάνουν εκεί.
Ο Νίκος Μαζιώτης πυροβολεί αρχικά μέσα στην τράπεζα εναντίον των αστυνομικών με έναν από τους κάλυκες του όπλου του να τον χτυπά στο φρύδι.
Βγαίνοντας έξω έρχεται αντιμέτωπος με τον αστυνομικό τον πυροβολεί στο πόδι και του «απαλλοτριώνει» το υπηρεσιακό του όπλο.
«Με πυροβόλησε αυτός που δεν είχε μούσι» είπε ο τραυματίας αστυνομικός, εννοώντας τον Νίκο Μαζιώτη.
Επιβιβάστηκαν σε ένα Nissan Sunny, παρόμοιο με εκείνο που «παγιδεύτηκε» με εκρηκτικά στην οδό Αμερικής, το οποίο είχε κλαπεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα από την Αττική, το οποίο βρέθηκε καμένο στο χωριό Παγκράτι Αχαΐας.
Οι δράστες διέφυγαν με δεύτερο όχημα, το ασημί Hyundai Accent, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, που είχε αγοράσει «νόμιμα» ο Νίκος Μαζιώτης ως «Μιχάλης Μιχελάκης».
Το ασημί Hyundai, «νόμιμο» αυτοκίνητο διαφυγής από τη ληστεία, και η μεταβίβασή του με υπεύθυνες δηλώσεις σε… ΚΕΠ του Αμαρουσίου, αποκάλυψαν τον «Μιχάλη Μιχελάκη». Η πρώην ιδιοκτήτρια του Hyundai συνάντησε δύο φορές τον Νίκο Μαζιώτη ή τον Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος αγόρασε το αυτοκίνητο, δίνοντας 2.500 ευρώ χωρίς παζάρια.
Ο πραγματικός «Μιχάλης Μιχελάκης» εντοπίστηκε στην Ελβετία, δεν είχε Hyundai και το επίμαχο χρονικό διάστημα δεν ήταν στην Ελλάδα. Λίγο πριν την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., γνώριζαν ότι ο Νίκος Μαζιώτης είναι ο «Μιχάλης Μιχελάκης» και κυκλοφορεί με το ασημί Hyundai.
Από τις κάμερες σταθμών διοδίων, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα είχε «ταξιδεύσει» τουλάχιστον δύο φορές από Κόρινθο για Αθήνα και αντίστροφα. Την τελευταία φορά δεν υπήρχε επιστροφή, ο Νίκος Μαζιώτης ήταν «μόνιμα» στην Αθήνα, στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου 27 στα όρια Αμαρουσίου-Πεύκης και στα δεκάδες, όπως όλα δείχνουν, οικήματα της οργάνωσης.
Από τα τέλη Μαίου, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έστησαν μια μεγαλη επιχείρηση παρακολουθησης, στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας των σταθμών και δικές τους τοποθετημένες μικροκάμερες.
Παράλληλα είχαν τοποθετηθεί δεκάδες αστυνομικούς  στους σταθμούς για τον εντοπισμό του καταζητούμενου τότε τρομοκράτη. Η σύλληψη ήρθε μετά από εντοπισμό του στις κάμερες και παρακολούθησή του από ένα αστυνομικό «ζευγάρι», τον περασμένο Ιούλιο στο Μοναστηράκι.
Να σημειώσουμε οτι με ανακοίνωση της αντοτρομοκρατικής, στις 29 Απριλίου, είχε γινει η ταυτοποίηση του Νίκου Μαζιώτη στην ληστεία της Κλειτορίας (διαβάστε εδώ) αλλά δεν μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τον συνεργό με τα γυαλιά. Με την προχθεσινή σύλληψη Σραμπούλου, είναι πλέον βέβαιοι οτι ο συνεργός είναι αυτός και μένει μονο η εργαστηριακή ταυτοποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.