HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκλογές στις 13 Οκτωβρίου 2019

Αμέσως μόλις η ΝΔ, δια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζήτησε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2018, ώστε η κυβέρνηση να ζητήσει λαϊκή εντολή μετ...

Αμέσως μόλις η ΝΔ, δια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζήτησε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2018, ώστε η κυβέρνηση να ζητήσει λαϊκή εντολή μετά την έξοδο από το μνημόνιο, σενάρια άρχισαν να διανούνται για ολοκλήρωση της τετραετίας.
Πρότεινε, μάλιστα, να διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου του επόμενου έτους, μαζί με τις δημοτικές εκλογές.
Αμέσως, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου 2019 και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν την ίδια ημέρα και οι βουλευτικές εκλογές.

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρότασης για εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη μονοπαραταξιακή λογική στην αυτοδιοίκηση».
Οριστική ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, κατά τον ίδιο, είναι η δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου (ήτοι 13/10) του 2019, όμως «δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές διότι κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Γιατί επιμένουν στο 2019

Πρώτον, όπως εξηγούν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, μετά την εκπνοή του Μνημονίου θα υπάρχουν περισσότεροι βαθμοί ελευθερίας στο πεδίο άσκησης πολιτικής.
Αυτό σημαίνει – όπως λένε- ότι θα έχουν βελτ ιωθεί περαιτέρω οι δείκτες της οικονομίας και η χώρα θα έχει αποδεσμευθεί από τη σκληρή λιτότητα.
Δεύτερον, εκτιμούν πως όσο περνάει ο καιρός τόσο θα μικραίνει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, με το σκεπτικό ότι θα βελτιώνεται η καθημερινότητα του κόσμου και ότι η ΝΔ «έχει πιάσει ταβάνι».
Τρίτον, ποντάρουν στην ατζέντα για την καταπολέμηση της διαφθοράς προσδοκώντας ότι υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις με πολύ «ψωμί». Οπότε το βασικό επίδικο που θα τεθεί, θα συνοψίζεται στην αντιπαράθεση ανάμεσα στο παλιό διεφθαρμένο καθεστώς αυτών που κυβέρνησαν επί δεκαετίες, σε σύγκριση με μία κυβέρνηση «καθαρή», όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι.

Και οι μεμονωμένες φωνές που σκέφτονται το 2018
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και κάποιες φωνές που αποτελούν μειοψηφία και σκέφτονται να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2018, με το επιχείρημα ότι θα έχει δημιουργηθεί ένα καλό momentum μετά την έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα.  Άποψη, όμως, που δεν ενστερνίζεται η πλειοψηφία.

«Ο Οκτώβρης 2018 αποκλείεται για πρόωρες εκλογές» σχολιάζουν  έτερα στελέχη, προσθέτοντας με νόημα ότι αν έκανε ο Τσίπρας το χατίρι της ΝΔ (η οποία τον καλεί να θέσει το διακύβευμα της καθαρής εξόδου στην κάλπη) θα δικαίωνε το αφήγημά της ότι ψάχνει για ηρωική έξοδο. Στον αντίποδα, οι παροικούντες το Μαξίμου πασχίζουν να επιδείξουν κυβερνητικό έργο –ει δυνατόν ακόμα και με άρση κάποιων μέτρων λιτότητας- με αποτέλεσμα οι εν λόγω εισηγήσεις για κάλπες αυτό το φθινόπωρο (προς ώρας, έστω) να «καίγονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.