HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συγκινητικές στιγμές στον μαρτυρικό λόφο του Καπή από Γάλλους μαθητές (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στον μαρτυρικό λόφο του Καπή στα Καλάβρυτα από Γάλλους μαθητές Γυμνασίου του κολεγίου Ροντέν τ...

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στον μαρτυρικό λόφο του Καπή στα Καλάβρυτα από Γάλλους μαθητές Γυμνασίου του κολεγίου Ροντέν του Παρισιού.
Οι μικροί μαθητές επέλεξαν τα Καλάβρυτα, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον Τόπο Εκτέλεσης, για να τιμήσουν -και με αυτόν τον τρόπο τον τόπο μας, την θυσία του, αλλά και τις Καλαβρυτινές Γυναίκες....
Για αυτόν τον λόγο παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, βασισμένο πάνω σ' ένα σπαρακτικό κείμενο με τίτλο «Τα Καλάβρυτα με τα χίλια πρόσωπα της Αντιγόνης» της Γαλλίδας συγγραφέως Σαρλότ Ντελμπό (1913- 1985), η οποία βίωσε την φρίκη του Άουσβιτς και κατέγραψε την μνήμη της φρίκης αυτής, δημοσιευμένο αρχικά το 1979 και ενσωματωμένο έπειτα στο βιβλίο της "Η μνήμη και οι μέρες"
Τους μικρούς μαθητές, που βρέθηκαν στον τόπο μας με τους καθηγητές στους, συνόδευσαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Φωτεινόπουλος με τα μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου όπου και ξενάγησαν τους μαθητές ενώ τους πρόσφεραν βιβλία και αναμνηστικά.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την live μετάδοση του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.