Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Οδησσό ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας για την 25η Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βαθιά συγκίνηση, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις από 24 έως 26 Μαρτίου 2...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βαθιά συγκίνηση, πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις από 24 έως 26 Μαρτίου 2017, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην πόλη όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία το 1814, στην Οδησσό της Ουκρανίας και είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία του Αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Σε ένα από τα πιο όμορφα σπίτια της πόλης της Οδησσού, με έντονο το ελληνικό στοιχείο, στο νούμερο 18 της οδού Κράσνι Πιριούλοκ, τρεις Έλληνες, ο Νικόλαος Σκουφάς, ο Εμμανουήλ Ξάνθος και ο Αθανάσιος Τσακάλωφ ίδρυσαν το 1814 τη Φιλική Εταιρεία. Αυτό το ιστορικό κτίριο, που ήταν η οικία του Ελληνα επιχειρηματία και ευεργέτη Γρηγορίου Μαρασλή (1831-1907) και πλέον λειτουργεί ως μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων της εθνικής μας παλιγγενεσίας.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε πολυπληθής αποστολή από την Ελλάδα, με πρόσωπα της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής της Ελλάδας, αλλά και διακεκριμένοι εκπρόσωποι των ουκρανικών αρχών. Ανάμεσά τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Προέδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, οι βουλευτές, Σάββας Αναστασιάδης, Βασίλης Γκεγκέρογλου, Γρηγόρης Ψαριανός, Μάριος Γεωργιάδης κ.α. Παρόντες ήταν και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία, Γεώργιος Πουκαμισάς, η Γενική Πρόξενος της χώρας μας στην Οδησσό Δέσποινα Κουκουλοπούλου, ο φιλέλληνας Δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ κ.α.
Το παρόν στις εκδηλώσεις, έπειτα από πρόσκληση του Ιδρύματος Μπούμπουρα, έδωσε ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών, με την Πρόεδρο Κατερίνα Ασημακοπούλου και Αντιπρόεδρο Στέλλα Πανουτσακοπούλου, ως εκπροσώπους, οι οποίες παρευρέθησαν και συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή, μεταφέροντας τις ευχές και τα αισθήματα εθνικής έπαρσης για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου, στην πόλη απ’ όπου άναψε η σπίθα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τα ιστορικά γεγονότα της οποίας, όπως όλοι γνωρίζουμε, διαδραματίστηκαν στην περιοχή των Καλαβρύτων, με την έναρξη του Αγώνα στη Μονή της Αγίας Λαύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.