HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τραγωδία «Norman Atlantic»: Παραβιάστηκαν οι κανονισμοί ασφάλειας

Σημαντικά ερωτήματα και θλιβερές διαπιστώσεις περιέχει η έκθεση των πραγματογνωμόνων για την τραγωδία «Norman Atlantic» και αποκαλύπτει ...

Σημαντικά ερωτήματα και θλιβερές διαπιστώσεις περιέχει η έκθεση των πραγματογνωμόνων για την τραγωδία «Norman Atlantic» και αποκαλύπτει ότι «παραβιάσθηκαν οι κανονισμοί ασφάλειας».

Την έκθεση έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική ένωση καταναλωτών Codacons, που εκπροσωπεί κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο φέρι-μποτ το οποίο και εκτελούσε σύνδεση από Πάτρα προς Ανκόνα στις 28 Δεκεμβρίου του 2014, προκάλεσε τον θάνατο έντεκα ανθρώπων, ενώ, επισήμως, υπάρχουν ακόμη δεκαοκτώ αγνοούμενοι. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και Έλληνες.
H Codacons, σύμφωνα με την «La Repubblica», σημειώνει ότι ήταν εντυπωσιακά μικρός ο χρόνος από τη στιγμή που σημάνθηκε αντιπυρικός συναγερμός, μέχρι τη μεγάλη επέκταση της πυρκαγιάς και αφήνει να εννοηθεί ότι, ίσως, ο αριθμός ψυγείων των φορτηγών που είχαν συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο του πλοίου, ήταν υπερβολικά μεγάλος.
Στη γέφυρα τέσσερα, αποκαλύπτει η ιταλική ένωση καταναλωτών «υπήρχαν, πιθανώς, περισσότερα αυτοκίνητα απ' ό,τι διαθέσιμες πρίζες». Η Codacons προσθέτει, δε, ότι η γεννήτρια εκτάκτου ανάγκης έπαψε να λειτουργεί ακριβώς τη στιγμή που χρειαζόταν. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, με αναφορά στην πραγματογνωμοσύνη, αναφέρεται, επίσης, ότι «υπήρξαν πολλές παραβάσεις των καθηκόντων που είχαν ανατεθεί στο πλήρωμα» και «στη φάση φόρτωσης και τοποθέτησης των αυτοκινήτων» στα γκαράζ.
Η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη θα συζητηθεί και θα αναλυθεί σε δεκαεπτά, συνολικά, δικάσιμους οι οποίες θα ξεκινήσουν στην Απουλία στις 20 Μαρτίου.
Το χρονικό της τραγωδίας
Το ιταλικό πλοίο, συμφερόντων της εταιρείας «Visemar di Navigazione»,  είχε αναχωρήσει στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου 2014 από την Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας μέσω Ηγουμενίτσας, βρίσκονταν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα, ενώ μεταφέρονταν συνολικά 222 οχήματα.
Το «Norman Atlantic», με ελληνικό και ιταλικό πλήρωμα, ήταν ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ Lines.
Ξημέρωνε 28 Δεκεμβρίου 2014 όταν οι επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic ξύπνησαν μέσα σε μια κόλαση φωτιάς.
Το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας όταν τυλίχθηκε σε καπνούς και ακολούθησαν σκηνές Αποκάλυψης. Οι επιβάτες , μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, παγωμένοι, περίμεναν τη σωτηρία τους στο κατάστρωμα, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ήταν αυτές οι καιρικές συνθήκες που καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολο το να προσεγγίσουν τα ελικόπτερα για τη διάσωση των επιβατών.
Οι πρώτοι διασωθέντες έφτασαν την επόμενη ημέρα στο Μπάρι της Ιταλίας, ωστόσο το χάος με τις λίστες των επιβαινόντων και τον αριθμό των αγνοουμένων και των θυμάτων κράτησε για πολλές ημέρες, με τις ελληνικές και τις ιταλικές αρχές να δίνουν διαφορετικά στοιχεία.
Η φωτιά στο πλοίο έκαιγε για πολλές ημέρες και όταν έσβησε αποκαλύφθηκαν τραγικές εικόνες στο αμπάρι του πλοίου. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άτομα, ενώ αγνοούνται άλλα 18.
Να σημειώσουμε οτι στο μοιραίο πλοίο επέβαινε και ένας Καλαβρυτινός, ο Χρήστος Δούβος  του Στεφάνου από τους Άνω Λουσούς, οδηγός φορτηγού, όπως έιχε γράψει το kalavrytanews.com (διαβάστε εδώ).



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.