HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ HOT SPOT ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Αδυναμία να εκτελεστούν εργασίες επισκευών στο κτήριο του ΕΕΣ στα Καλάβρυτα σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. Το...

Αδυναμία να εκτελεστούν εργασίες επισκευών στο κτήριο του ΕΕΣ στα Καλάβρυτα σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS.
Το κτήριο απαιτεί νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών η οποία πρέπει να προηγηθεί οποιασδήποτε άδειας τροποποίηση των εγκαταστάσεων ή ακόμη και Άδεια μικρής κλίμακας.
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS είχε αποκαλύψει και ενημερώσει τους Καλαβρυτινούς (διαβάστε ΕΔΩ) για την πρόθεση δημιουργίας ΗΟΤ SPOT για ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες χωρίς η τοπική κοινωνία και φορείς να έχουν ενημερωθεί για το θέμα.
Στην συνέχεια διερευνώντας το θέμα δημοσιεύσαμε για το παρασκήνιο αυτής της βιαστικής προσπάθειας και της επίσκεψης του Προέδρου του ΕΕΣ κ Αντώνη Αυγερινού στα Καλάβρυτα και στον Δήμαρχο (διαβάστε ΕΔΩ).
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με μια λιτή ανακοίνωση του ανακοίνωσε την επίσκεψη του κ Αυγερινού και την προώθηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 2 Φεβρουαρίου 2017 για συζήτηση του θέματος (διαβάστε ΕΔΩ).
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS συνεχίζοντας την διερεύνηση όλων των παραμέτρων του ζητήματος πληροφορήθηκε ότι το 2007 επί Δημαρχίας κ Θανάση Παπαδόπουλου, είχε γίνει και πάλι προσπάθεια από τον ΕΕΣ για την δημιουργία ΗΟΤ SPOT  στο κτήριο δωρεάς Βουγά το οποίο είχε λειτουργήσει ως Οικοτροφείο μαθητών.
Ο κ Παπαδόπουλος είχε αρνηθεί την συμφωνία του στην εξέλιξη αυτή και ο ΕΕΣ (η Εκλεγμένη μάλιστα Διοίκηση του ΕΕΣ με πρόεδρο τότε τον κ. Μαρτίνη), άσκησε δικαστική προσφυγή εναντίον του Δημάρχου, ζητώντας να μην απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δήμου για την μετατροπή της χρήσης του κτηρίου.
Η προσφυγή εκδικάστηκε και το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι «δεν μπορεί να ενεργήσει ο ΕΕΣ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Καλαβρύτων» στηριζόμενη στην διαθήκη του αειμνήστου Θεοδώρου Βουγά, που ορίζει ξεκάθαρα, οτι για οποιαδήποτε μετατροπή της χρήσης του κτιρίου, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι ακυρώθηκε η προσπάθεια αυτή.
Τώρα ο ΕΕΣ χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Καλαβρύτων, έχει ηδη αναλάβει πρόγραμμα για τη δημιουργία τριών δομών ασυνόδευτων μεταναστών σε Καλάβρυτα, Λάρισα, Κηφισιά (Κρυονέρι).
Από την διερεύνηση του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS έχουν προκύψει τα ακόλουθα στοιχεία τα οποία θέτουμε σε γνώση των υπευθύνων :
➤Α. Νομιμότητα των ενεργειών της παρούσας διοίκησης του ΕΕΣ 
1. Η σημερινή διοίκηση του ΕΕΣ είναι προσωρινή και διορισμένη από δικαστήριο προκειμένου να διαχειριστεί τα απολύτως απαραίτητα τρέχοντα θέματα και να οδηγήσει τον ΕΕΣ σε εκλογές. 
2. Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό 2022/2015 που όρισε την προσωρινή Διοίκηση με πρόεδρο τον κ Αντώνιο Αυγερινό, έληξε χωρίς να έχουν γίνει εκλογές και ζητήθηκε παράταση η οποία χορηγήθηκε με την 809/2016 απόφαση του ιδίου δικαστηρίου. 
3. Η Παράταση της θητείας του τοποθετημένου ΔΣ με την 809/2016 απόφαση, έχει λήξει την 23 Δεκεμβρίου 2016. 
4. Έχει υπάρξει δικαστική προσφυγή στελεχών του ΕΕΣ για ορισμό νέας διοίκησης η οποία να οδηγήσει χωρίς καθυστέρηση τον ΕΕΣ σε εκλογές. Η συζήτηση για την προσφυγή αυτή έχει ορισθεί για την 2 Φεβρουαρίου 2017. 
5. Από την 23-12-2016 και έκτοτε έχει ληφθεί μια προσωρινή διαταγή συνέχισης της παρούσας διοίκησης μέχρι την 30-1-2017 και την συζήτηση στο δικαστήριο.
Υπό αυτή τη νομιμοποίηση είναι προφανές ότι η όποια πρωτοβουλία της τοποθετημένης Διοίκησης του ΕΕΣ να δημιουργήσει δομές, πολύ περισσότερο όταν βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής διαταγής, είναι οξύμωρο να κινείται στα πλαίσια της δικαιοδοσίας που της έχει παραχωρήσει το δικαστήριο.
Οποιαδήποτε δέσμευση της λοιπόν έναντι του Δημοτικού Συμβουλίου και της Κοινωνίας των Καλαβρύτων δεν δεσμεύει τυπικά και νομικά τον ΕΕΣ για το μέλλον.
➤Β. Νομιμότητα της εφαρμογής κατασκευαστικών εργασιών στο κτήριο κληροδοτήματος ΒΟΥΓΑ που δωρήθηκε στον ΕΕΣ :
1. Το κτήριο του παλιού μαθητικού οικοτροφείου στα Καλάβρυτα, που κατασκευάσθηκε το 1964 μετά από δωρεά και  δαπάνες του Θ. Γ. Βουγά και άλλων, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, έχει σκοπό την δημιουργία μαθητικού οικοτροφείου. 
2. Στο κτήριο σήμερα, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, για να γίνει βιώσιμο θα πρέπει να υπάρξουν εργασίες στις τοιχοποιίες του, αντικατάσταση κουφωμάτων, σύστημα θέρμανσης, αντικατάσταση στέγης και πολλές άλλες εργασίες 
3. Για να γίνουν οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητο να εκδοθεί οικοδομική άδεια.
4. Όμως είναι αδύνατο να εκδοθεί οικοδομική άδεια, προ της νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον του ελέγχου από ελεγκτή δόμησης και έκδοσης σχετικού πιστοποιητικού, διότι εντός του οικοπέδου, που βρίσκεται το κτήριο του παλιού Οικοτροφείου ΕΕΣ βρίσκονται αυθαίρετες κατασκευές και μάλιστα 15 μέτρων επί 18 μέτρα (περίπου 270 τετραγωνικών μέτρων) του πρώην γκαράζ και αποθηκών της προσωρινής εγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων.
5. Είναι εμφανώς απαραίτητο να γίνει έλεγχος σεισμικής επάρκειας και στατικής επάρκειας για να γίνουν νόμιμα οι όποιες εργασίες και η έκδοση της σχετικής αδείας καταλληλότητας από τις Υπηρεσίες (Υγειονομικό, Πυροσβεστική Υπηρεσία, κ.λ.π.)
6. Αν αυτά δεν γίνουν όλοι όσοι θα είχαν υποχρέωση να τα εξετάσουν έχουν ποινικές ευθύνες.
7. Αν επιλεγεί από τον ΕΕΣ οι οποιεσδήποτε ενέργειες, να γίνουν εκτός νομίμων διαδικασιών, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη έναντι κάθε τυχόν ατυχήματος, πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχει η κατάσταση στη διοίκηση που προαναφέραμε;
8. Σημειώνουμε την συνυπευθυνότητα του Δήμου Καλαβρύτων και του Δημοτικού Συμβουλίου δεδομένης της συνευθύνης του στην διαχείριση του εν λόγω οικοπέδου και κτηρίου.
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS γνωρίζει το όνομα του εργολάβου στον οποίο φέρεται να έχει ανατεθεί με συνοπτικές διαδικασίες η διενέργεια των εργασιών, διότι όσο διερευνήσαμε δεν βρήκαμε προκήρυξη και θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα ενημερώνοντας με αξιοπιστία και ακρίβεια για τις παραμέτρους της σημαντικής αυτής υπόθεσης που έχει εξαιρετική σημασία για την περιοχή των Καλαβρύτων.
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS οφείλει να διευκρινίσει ότι η ενασχόληση και η δημοσιογραφική έρευνα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει καμία συνισταμένη, σχετική με «ξενοφοφικά σύνδρομα» και «αλυσιτελείς ρατσιστικές αναφορές». Από την πρώτη ημέρα επαγγελματικής ενασχόλησής μας με το θέμα της ενημέρωσης στον ηλεκτρονικό τύπο (σημειώνουμε ότι το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS αποτελεί το μοναδικό επαγγελματικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης με αναφορά στην περιοχή των Καλαβρύτων και με πλήρη δημοσιογραφική ιδιότητα της συντακτικής τους ομάδας, εγγραμμένων όλων σε Δημοσιογραφικές Ενώσεις και με υποχρέωση δημοσιογραφικής δεοντολογίας) έχουμε δημοσιοποιήσει την πάγια θέση μας, για ειδησεογραφική κάλυψη με ευθύτητα, τεκμηρίωση, καταγράφοντας γεγονότα με δημοσιογραφική έρευνα σε βάθος, αφήνωντας τους αναγνώστες να κρίνουν χωρίς να υποδεικνύουμε τι θα πράξουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.