HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΕΕΣ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ κ Αντώνης Αυγερινός επισκέφθηκε, σήμερα 23/1/17, σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com , το χώρο του κτηρίου ...

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ κ Αντώνης Αυγερινός επισκέφθηκε, σήμερα 23/1/17, σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, το χώρο του κτηρίου της Εστίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ΕΕΣ στα Καλάβρυτα (πρώην κτήριο της Πυροσβεστικής) για το οποίο ο ίδιος πρωτοστατεί στη δημιουργία Δομής Ασυνόδευτων Μεταναστών στα Καλάβρυτα, με σκοπό την ανάληψη προγραμμάτων οικονομικής υποστήριξης από τα κονδύλια για τους πρόσφυγες και πληρωμής εξόδων του ΕΕΣ.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί μετά την αποτυχημένη απόπειρα του 2015, επανέρχεται τώρα μια τέτοια προσπάθεια και μάλιστα σε περιοχή όπως των Καλαβρύτων που δεν διαθέτει Νοσοκομειακές δομές  για παιδιά και σίγουρα δεν θα λύσει το πρόβλημα των μεταναστών η φιλοξενία 50 ασυνόδευτων νέων μεταναστών, όπως έχει μεταφέρει στους ιθύνοντες ο κ Αυγερινός.
Η εξήγηση μάλλον βρίσκεται αλλού. Η θητεία του κ Αυγερινού στην Προεδρία του ΕΕΣ μετά την τοποθέτηση του από δικαστήριο ως προσωρινή Διοίκηση του ΕΕΣ μετά την παραίτηση του ΔΣ, έχει λήξει, τόσο η αρχική τοποθέτησή του όσο και η παράτασή της,τον Δεκέμβριο του 2016 σύμφωνα με πληροφορίες μας.
Στα τέλη Ιανουαρίου 2017 θα υπάρξει δικαστική εξέταση προσφυγής ιστορικών στελεχών του ΕΕΣ για να οριστεί εκ νέου κανονικό Προεδρείο στον ΕΕΣ.
Είναι λοιπόν ενδεχόμενο ο κ Αυγερινός να επιθυμεί την εμφάνιση στο δικαστήριο εκκρεμοτήτων, όπως προγράμματα Ευρωπαϊκά για τους πρόσφυγες που δεν έχουν ολοκληρωθεί και να ζητήσει την παράταση της θητείας του. Για το λόγο αυτό άρον-αρον βρέθηκαν εργολάβοι στα πρόχειρα, ώστε να εμφανιστεί ότι έχουν αρχίσει εργασίες για τη δημιουργία Δομής Μεταναστών στα Καλάβρυτα.
Όμως όπως οι αναγνώστες μας γνωρίζουν το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS πληροφορήθηκε τις κινήσεις αυτές και δημοσιοποίησε το θέμα (διαβάστε εδώ)
Για όλους τους γνωρίζοντες, προϋπόθεση οποιασδήποτε τροποποίησης της χρήσης του κτηρίου της πρώην Εστίας του ΕΕΣ αποτελεί η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, η οποία δεν έχει ληφθεί ούτε ζητηθεί.
Προφανώς μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, όπως πληροφορηθήκαμε, σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΕΣ κ Αυγερινός επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα και το Δημαρχείο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kalavrytanews μέχρι και την ημερομηνία που δημοσιοποιήσαμε την σχεδόν άμεση έναρξη των εργασιών απο εργολάβους στο κτήριο του ΕΕΣ στα Καλάβρυτα (17-1-2017) ΔΕΝ ΕΙΧΕ ληφθεί Απόφαση απο το ΔΣ του ΕΕΣ για την ανάληψη του εν λόγω προγράμματος. Ο ΕΕΣ είχε συνεδρίαση του ΔΣ την 19-1-2017 ημέρα Πέμπτη και διερευνούμε αν ο Πρόεδρος εισηγήθηκε για έγκριση το θέμα στη συνεδρίαση αυτή. Μέχρι και τότε βεβαίως, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν είχε ληφθεί Απόφαση συμφωνίας με το πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων.
Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS θα επανέλθει με περαιτέρω πληροφορίες για το στο εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα που αφορά την περιοχή μας.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.