HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Όνειρο χρόνων η ανακατασκευή της Κάτω Βρύσης (φωτο)

T ο Μάνεσι στολίστηκε με ένα ακόμη έργο. Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της Κάτω Βρύσης, με το αποτέλεσμα να ξεπερνά κάθε προσδοκία.   Η σ...

Tο Μάνεσι στολίστηκε με ένα ακόμη έργο. Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της Κάτω Βρύσης, με το αποτέλεσμα να ξεπερνά κάθε προσδοκία.  Η σύνθεση του καινούργιου στοιχείου (πέτρας & κάγκελα) με την αρχική μορφή της βρύσης έγινε με σεβασμό και προσοχή έτσι ώστε να  διαμορφωθεί η τελική της μορφή και το σωστό ταίριασμα παλιού με καινούργιου.
Το έργο έγινε με ιδιωτική πρωτοβουλία, με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου του Ιωάννη Κουτρουμάνη, προέδρου της τοπικής κοινότητας Μάνεσι- Μπούμπουκα και της Ανδρομάχης Μητροπούλου, συζύγου του Θεόδωρου Κουτρουμάνη, εις μνήμην των γονέων τους, Γεωργίου Κουτρουμάνη, Βασιλείου και Γκόλφως Μητροπούλου.
Η Πολιτιστική Κληρονομιά είναι δύσκολο να συντηρηθεί από τους φορείς του δημοσίου. Αν θέλουμε να την διατηρήσουμε και να την παραδώσουμε στους απογόνους μας σε αξιοπρεπή κατάσταση, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας. Υπάρχει δυνατότητα να υιοθετηθούν τα μνημεία μας (εξωκλήσια, βρύσες κ.λ.π.) από οικογένειες, οι οποίες θα προχωρήσουν στην επισκευή τους και θα τα συντηρούν όπως γίνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Ας γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε τα μνημεία μας  και να  δώσουμε στο χωριό μας τη θέση που του αξίζει. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι μένουν αθάνατοι και τους θυμούνται οι νεώτεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.