HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βροντερό «παρών» της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο

Στην Παρέλαση των Ευζώνων συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας από τα Καλάβρυτα, Σταύρος Σπηλιόπουλος .  Η μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού...

Στην Παρέλαση των Ευζώνων συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας από τα Καλάβρυτα, Σταύρος Σπηλιόπουλος

Η μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού της Αμερικής, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία στη Νέα Υόρκη, με κορύφωσή τους την παρέλαση την Κυριακή 10 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο.
Στην καθιερωμένη δεξίωση πριν από την παρέλαση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και εκ των τελεταρχών της παρέλασης δήλωσε ότι είναι ανάγκη οι απόδημοι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα ψήφου και σημείωσε:
«Κατέθεσα ήδη την πρόταση νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, για να έχουν οι απόδημοι Έλληνες τη δυνατότητα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους. Κάλεσα τους βουλευτές όλων των κομμάτων να την υπερψηφίσουν. Γιατί οι Έλληνες, μόνο ενωμένοι, όπου και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στη δεξίωση με οικοδεσπότη τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα παραβρέθηκαν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσας, οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της χώρας μας στις ΗΠΑ, κορυφαίοι ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες, πολιτικοί της Ομογένειας, καθώς και ο Ναύαρχος ε.α. Σταύρος Μιχαηλίδης.
Στον ετήσιο εορτασμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που διοργάνωσε το Σάββατο 9 Απριλίου η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:
«Η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, αυτοί που ξυπνούν νωρίς και δουλεύουν σκληρά, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, τα οποία δεν μπορεί κανείς πια να αγνοήσει. Πρέπει να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη. Πρέπει να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στην αγορά και στην οικονομία. Αν δεν πάρουμε εμείς οι ίδιοι το μέλλον της χώρας μας στα χέρια, δεν θα βγούμε από κανένα μνημόνιο και καμιά κρίση. Βήμα – βήμα, πρέπει να χτίσουμε ξανά την αξιοπιστία που εν’ πολλοίς έχουμε απωλέσει».
Ο καιρός ευνόησε και η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης αντηχούσε από τα εμβατήρια, τις ιαχές και τα συνθήματα υπέρ της Ομογένειας, της Ελλάδας, της Κύπρου και των εθνικών θεμάτων. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο εμφανώς συγκινημένος από τον ενθουσιασμό των ομογενών φώναξε «Σήμερα είμαστε όλοι Ελληνες».

Τα χορευτικά, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία μπροστά στο ξενοδοχείο «Πλάζα», δημιουργούσαν μια ανεπανάληπτη εορταστική ατμόσφαιρα και προμήνυαν τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού της Αμερικής.
Το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κέντρισε το ενδιαφέρον των ομογενών και των Αμερικανών οι οποίοι καθ’ όλη την διαδρομή τούς επευφημούσαν και προσπαθούσαν να τους απαθανατίσουν.
Τα πεζοδρόμια από την 63η μέχρι και την 67η Οδό όπου ήταν η εξέδρα των επισήμων ήταν ασφυκτικά γεμάτα από ομογενείς και άλλους Νεοϋορκέζους που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.
Οι ηγέτες της Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Παρελάσεως απέδωσαν το γεγονός στην άρτια προετοιμασία της παρελάσεως, στους τελετάρχες, ενώ υπενθύμισαν ότι η παρέλαση είναι υπόθεση ολόκληρης της Ομογένειας.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια η παρέλαση ξεκίνησε με τα αγήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Αστυνομικών και το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.
Ακολούθησε το τιμητικό τάγμα με τους τελετάρχες Κυριάκο Μητσοτάκη, Δρ. Σπύρο Σπυρέα, Τζον Σαρμπάνη και Αλεκ Σκαρλάτο, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου, τον γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ, τους ομοσπονδιακούς βουλευτές, τους πρέσβεις και γενικούς προξένους Ελλάδας και Κύπρου στην Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη και στον ΟΗΕ, και την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και την Επιτροπή Παρελάσεως.
Πηγή: «Εθνικός Κήρυκας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.