HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λεβεντιά από τα Καλάβρυτα στην Προεδρική Φρουρά!

Ένα νέο παιδί από τα Καλάβρυτα, ο Σταύρος Σπηλιόπουλος του Κων/νου με βλέμμα «ακίνητο» και αγέρωχη στάση, αποδίδει με υπερηφάνεια και...


Ένα νέο παιδί από τα Καλάβρυτα, ο Σταύρος Σπηλιόπουλος του Κων/νου με βλέμμα «ακίνητο» και αγέρωχη στάση, αποδίδει με υπερηφάνεια και σεβασμό τις προβλεπόμενες τιμές στη Σημαία μας υπηρετώντας ως «Εύζωνας» στην Προεδρική φρουρά. 
Μετά από ένα μήνα σκληρής και επίπονης εκπαίδευσης που βασίζεται κυρίως στην άσκηση της σωματικής αντοχής των ασκήσεων ακριβείας και στο «χτίσιμο» ατσαλένιας προσωπικότητας κατά την ώρα της υπηρεσίας, επελέγει να υπηρετήσει στην προεδρική φρουρά. Μια επιλογή που αποτελεί την  ύψιστη τιμή  για κάθε στρατιώτη.
Οι Εύζωνες είναι οι «επίλεκτοι» στρατιώτες που φρουρούν το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου είτε το Προεδρικό Μέγαρο ως τιμητική φρουρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η επιλογή τους βασίζεται τόσο σε σωματικά όσο και σε πνευματικά κριτήρια:
Ανάστημα 1,88 και άνω (με ανώτατο τα 2,05)
Άριστη σωματική διάπλαση
Άριστη Ψυχοπνευματική Κατάσταση
Χαρακτήρας και Ήθος 
Πίστη προς την Αποστολή του Εύζωνα.
Ο Σταύρος, που φαίνεται ότι διέθετε όλα τα παραπάνω, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία κατά την εκπαίδευση πραγματοποίησε την επιθυμία του. Του ευχόμαστε από καρδιάς να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή του και να παραμείνει πιστός στον όρκο και τις εντολές της πατρίδας, κάνοντας μας υπερήφανους.
Ευτυχία Παπαναγιώτου
Σκεπαστό Καλαβρύτων 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.