HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσία Αμβροσίου η καθέλκυση των νέων πλοίων του Γρ. Καλλιμανόπουλου

Σε μια λαμπρή τελετή στις 23 Ιουνίου 2015,  στα ναυπηγία του Βουχάν της Κίνας ο συμπατριώτης μας Γρηγόριος Καλλιμανόπουλος παρουσία...


Σε μια λαμπρή τελετή στις 23 Ιουνίου 2015,  στα ναυπηγία του Βουχάν της Κίνας ο συμπατριώτης μας Γρηγόριος Καλλιμανόπουλος παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ. Αμβροσίου, καθέλκυσε τα δυο νέα του πλοία “TRADE UNITY”, “TRADE RESOURCE” 82.000 τόνων το καθένα, μεταφοράς ξηρού φορτίου. Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο κ πρόεδρος της T & T και ΜΜΒ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κίνα, ο Πρόξενος της Σαγκάης, ο περιφερειακός διευθυντής και αντιπρόεδρος της DNV · GL, ο Επίσκοπος Κίνας και πολλοί άλλοι επίσημοι.
Το Αγιασμό των νέων πλοίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος.
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων σημειώνει για την επισκεψή του: 
Μετά την τιμητική πρόσκληση του κ. Καλλιμανόπουλου, με κάλεσε και μου πρότεινε εάν θα ήθελα να τον συνοδεύσω σ’ αυτό το ταξίδι.
Η απάντησή μου ήταν θετική και το ευχαρίστησα δια την τιμή και την ευκαιρία που μου προσφέρει να ταξιδεύσω και να βρεθώ σε δύο πολύ μακρινές χώρες, αυξάνοντας έτσι τις εμπειρίες μου.
Την Τετάρτη 16η Ιουνίου αναχωρήσαμε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνταξιδεύοντας μετά του κ. Καλλιμανόπουλου, της οικογενείας του ως και μερικών συνεργατών του, με προορισμό την Σεούλ της Κορέας και εν συνεχεία την πόλη BUSAN. Μετά τις σχετικές διατυπώσεις μεταφερθήκαμε στο ξενοδοχείο «PARADISE», όπου και παραμείναμε μέχρι την 20η Ιουνίου.
Σ’ αυτή την πόλη, η εταιρεία HYUNDAI διαθέτει μεταξύ των άλλων και τεράστια και σύγχρονα ναυπηγεία. Σ’ αυτα τα ναυπηγεία κτίσθηκε το διερευνητικό πλοίο TOISA PATROKLOS του κ. Καλλιμανόπουλου.
Την 19η Ιουνίου ημέρα Παρασκευή, έγινε η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου, αφού προηγήθηκε η τέλεσις της ειδικής ακολουθίας επί εγκαινίων πλοίου.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος. Εν συνεχεία αγίασε όλους τους παρευρισκομένους της εταιρείας SEALION με επικεφαλής τον κ. Καλλιμανόπουλο και βεβαίως το πλοίον.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρετέθη επίσημο γεύμα εκ μέρους της εταιρείας HYUNDAI. Κατά το επίσημο γεύμα εδόθη ο λόγος στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος, ομιλών στα Αγγλικά, αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του κ. Καλλιμανόπουλου καθώς και στην μεγάλη προσφορά του προς το Καλλιμανοπούλειο Διακονικό Κέντρο των Καλαβρύτων. Κλείνοντας προσέφερε την Ιερά Εικόνα του Αγίου Νικολάου, προστάτου των ναυτικών, εις τον κ. Καλλιμανόπουλο, δια να την προσφέρει με την σειρά του προς τον Καπετάνιο του νέου πλοίου.
Την επομένη 20η Ιουνίου, αναχωρήσαμε αεροπορικώς από την πόλη BUSAN της νοτίου Κορέας δια την Κίνα.
Αφιχθήκαμε στο αεροδρόμιο της πόλεως WUXI της Κίνας, και μεταφερθήκαμε στο ξενοδοχείο «SHERATON», όπου και παραμείναμε μέχρι την 25η Ιουνίου ημέρα επιστροφής.
Την 23η Ιουνίου ημέρα Τρίτη μεταβήκαμε στα ναυπηγεία, όπου έγιναν οι ανάλογες τελετές ονοματοδοσίας των δύο πλοίων «TRADE UNITY» και «TRADE RESOURCE».
Ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τους αγιασμούς των εγκαινίων και ακολούθησε το υπόλοιπο πρόγραμμα.
Κατά την διάρκεια του επισήμου γεύματος που παρέθεσε η εταιρεία των ναυπηγείων, ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να ομιλήσει. Στην ομιλία του, επίσης στα Αγγλικά, αναφέρθηκε στο θαύμα του Αγίου Νικολάου, που τον καθιέρωσε ως άγιο της θάλασσας και των ναυτικών και με την ευκαιρία ομίλησε αναλύοντας την έννοια «θαύμα». Επίσης, ενεχείρισε και πάλι την εικόνα του Αγίου Νικολάου στους Καπετάνιους των πλοίων μαζί με φιαλίδια αγιασμού, ώστε η χάρη του Αγίου να προστατεύει τα πλοία και τα πληρώματα.
Την 25η Ιουνίου το πρωί, αναχωρήσαμε από την πόλη WUXI οδικώς με προορισμό την μεγάλη πόλη των 28 εκατομμυρίων κατοίκων, την Σαγκάη, από όπου με τις αερογραμμές της εταιρείας QATAR AIRWAYS, επιστρέψαμε μέσω DOHA στην Αθήνα.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.