HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το ετήσιο Μνημόσυνο του παπά Γιώργη Μπίρμπα

Την προσεχή Κυριακή 5 Ιουλίου καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο μακαριστός παπα-Γιώργης Μπίρμπας , ο επί 61 συναπτ...


Την προσεχή Κυριακή 5 Ιουλίου καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο μακαριστός παπα-Γιώργης Μπίρμπας, ο επί 61 συναπτά έτη εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού και Αρχιερατικός επίτροπος Καλαβρύτων, μετέστη στην αιωνιότητα, θα τελεσθεί ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων για την ανάπαυση της ψυχής του.
Καθήκον και ιερή υποχρέωσή μας είναι να παραστούμε όλοι για να προσευχηθούμε για την ψυχή του αξίου Λειτουργού, του θεματοφύλακα και μύστη της τοπικής ιστορίας και παράδοσης!

O πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπίρμπας, γεννήθηκε στην Λεύκα Καλαβρύτων το 1925. Μετά το Δημοτικό στο χωριό του φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο Καλαβρύτων (1937-1943). Από το 1951 έως το 1953 φοίτησε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό φροντιστήριο Πατρών και αργότερα έλαβε πτυχίο της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Το 1952 νυμφεύθηκε την Αγγελική Κόκκαλη με την οποία απέκτησε τρια παιδιά.
Διάκονος χειροτονήθηκε στις 14.2.1953 και πρεσβύτερος μια μέρα μετά από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μακαριστό Αγαθόνικο.
Εφημέριος Καλαβρύτων τοποθετήθηκε στις 1.7.1953 και από το 1960 διετέλεσε Αρχιερατικός επίτροπος Καλαβρυτων.
O μακαριστός π.Γεώργιος Εξεδήμησε εις Κύριον τα ξημερώματα της 5ης Ιουλίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.