HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας: να μην πάει η Φιλαρμονική Καλαβρύτων στις εκδηλώσεις της Γερμανικής Πρεσβείας

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων να συμμετάσχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Καλαβρύτων στις 3 Οκτωβρ...

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων να συμμετάσχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Καλαβρύτων στις 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα στη συναυλία στην κατοικία του γερμανού πρέσβη, με την ευκαιρία της εορτής της επανένωσης των Γερμανιών και της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Δήμαρχο κ. Λαζουρά :



Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Πληροφορηθήκαμε ότι κατά την συνεδρία της 21/09/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων συζητείται το θέμα : « Περί μετάβασης της Φιλαρμονικής του Δήμου, στις 3 Οκτωβρίου 2012, στην Αθήνα, για την πραγματοποίηση συναυλίας με σύγχρονη (ροκ, ποπ, τζαζ) και κλασική (με έργα Μπετόβεν, Μπαχ και λοιπών) μουσική, στην κατοικία του πρέσβη της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας για την επέτειο της επανένωσης των Γερμανιών και την πτώση του τείχους του Βερολίνου που χώριζε την Ευρώπη. Σχετική η από 11-09-2012 επιστολή του Επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.»

Έχουμε διαπιστώσει ότι συντελούνται εξακολουθητικά σε διάφορα επίπεδα και με διάφορες μορφές, συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής που εκδηλώνουν προς το Δημόσιο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας , πνεύμα αναντίστοιχο με το αίσθημα των συμπατριωτών μας , που ενισχύουν την προσπάθεια του να αποσείσει τις ηθικές ευθύνες του και τις οικονομικές υποχρεώσεις του για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων .

Οφείλετε να γνωρίζετε κ. Δήμαρχε , ότι στην χορεία των ανά τη Ευρώπη Ολοκαυτωμάτων και Θηριωδιών του Γερμανικού Κράτους κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα Καλάβρυτα κατέχουν πρωτεύουσα θέση και ότι ακριβώς για τον λόγο αυτό είμαστε προτιμητέοι στην επίδειξη εύνοιας και λήθης .

Έτσι δεν είναι τυχαίο , ότι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων επιλέχθηκε να παρασημοφορηθεί , δεν είναι τυχαίο ότι η Γερμανική Σχολή Αθηνών επέλεξε να εκπαιδεύσει με τις δικές της μεθόδους τα Καλαβρυτινόπουλα στην αναδίφηση της Ιστορίας μας, δεν είναι τυχαίο ότι τα Καλάβρυτα επιλέχθησαν για να τιμηθεί Γερμανός, κατά περίσταση, Ιστοριογράφος των γεγονότων των Καλαβρύτων και δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν τα μικρά Καλαβρυτινόπουλα της Φιλαρμονικής μας να περάσουν το μήνυμα της « ευτυχίας», που μας διακατέχει με την ένωση σε ένα κράτος των δύο Γερμανιών , που αυτό το κράτος αρνείται πεισματικά να αποζημιώσει τους συμπατριώτες μας και τον τόπο μας για το ειδεχθές έγκλημά του .

Κύριε Δήμαρχε ,

Θεωρούμε ότι είναι μέγα σφάλμα με τεράστιες ηθικές ευθύνες να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα αυτό .
Αν τελικά συζητηθεί , όποια και αν είναι η απόφαση , θα επιφέρει εντάσεις , αναστάτωση και αναβρασμό .

Πάντως , με ποιες προϋποθέσεις χρειάζεται και μπορεί να καλλιεργηθεί ένα κλίμα προσέγγισης και ποιούς καρπούς μπορούμε να αναμένουμε , αυτό είναι θέμα λεπτό, ειδικό και δεν περιορίζεται σε καμία περίπτωση στις δικές σας αντιλήψεις ή στις αντιλήψεις του Δημοτικού Συμβουλίου . Αυτό πρέπει να το αξιολογήσουν όλοι οι Καλαβρυτινοί που είναι υπεύθυνοι για το εαυτό τους , αλλά και έναντι της ιστορικής μνήμης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας .

Ασκώντας το θεσμικό μας καθήκον , ως Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας , που μάλιστα έχουμε δεχθεί σωρεία αιχμηρών σχολίων και έντονων παραπόνων από μέλη μας και συμπατριώτες μας, οι οποίοι εκφράζουν γενικευμένη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια, σας καλούμε να αποσύρετε το θέμα και να δώστε μια ευπρεπή και αξιόπιστη απάντηση στον κ. Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας .

Επίσης , δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής σας το γεγονός ότι καθ ην στιγμή βρίσκονται σε δικαστική επιδικία αξιώσεις συμπολιτών μας κατά του Γερμανικού Δημοσίου , ελέγχεται κάθε συμπεριφορά που μπορεί να καταδείξει ότι εξαλείφθηκαν οι λόγοι αξιώσεως αποζημιώσεων από ηθική βλάβη.

Αναμένουμε να επανεξετάσετε την στάση σας , με την πεποίθηση ότι η απόσυρση του θέματος και η μη συμμετοχή της Φιλαρμονικής στην εκδήλωση , ασφαλώς θα είναι για όλους μια θετική έκβαση.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση ,
Για την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σωτήρης Ι. Τσενές
Αντιστράτηγος Ε.Α. ΕΛΑΣ





Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.