HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Συνεχίζει την αποχή ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαβρύτων

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, που συγκλήθηκε την 23.2.2023 αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων ...

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, που συγκλήθηκε την 23.2.2023 αποφάσισε την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων μελών του έως και την Παρασκευή 10.3.2023 από όλες τις δίκες ενώπιον όλων των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων, για τους εξής λόγους :
1) Για την μη ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού
Γραφείου στα Καλάβρυτα και τη συνεχιζόμενη, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του, υπολειτουργία του Υποθηκοφυλακείου - Αρχειοφυλακείου Καλαβρύτων. Η Γενική Συνέλευση καλεί την πολιτεία και ιδίως το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον αρμόδιο Υφυπουργό να καταθέσει άμεσα τροπολογία στη Βουλή με την προσθήκη στο άρθρο 15 παρ. 2ζ του Ν. 4512/2018 της πρόβλεψης σύστασης Υποκαταστήματος του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτ. Ελλάδος στα Καλάβρυτα. Το αίτημα αυτό είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ μετά την εκδοθείσα την 16/2/2023 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κάνει δεκτή σχετική αίτηση του Συλλόγου και ακυρώνει την απόφαση του Δ.Σ. του Ελληνικού Κτηματολογίου περί κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων και μεταφοράς της αρμοδιότητάς του στο Υποκατάστημα Αιγιαλείας Αιγίου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτ. Ελλάδος.
2) Για την συνεχιζόμενη μη λειτουργία της κεντρικής
θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου , λόγω ελλείψεως επαρκούς πίστωσης για την προμήθεια πετρελαίου αλλά και μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψήφιους προμηθευτές λόγω της μη εξόφλησης οφειλής του προηγουμένου έτους.
Η Γενική Συνέλευση εκφράζει την ικανοποίησή της για την από 20/02/2023 απόφαση του ΤΑΧΔΙΚ, με την οποία εγκρίθηκε στο σύνολό της η δαπάνη αποκατάστασης των ζημιών του δικαστικού μεγάρου Καλαβρύτων και δεσμεύτηκε το αντίστοιχο ποσό για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών και δηλώνει ότι αναμένει την ταχεία δρομολόγηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την εκτέλεσή τους.
Με στόχο την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων αποφασίστηκε
η ευρεία δημοσιοποίησή τους στα Μ.Μ.Ε. και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του Συλλόγου, με προσωπικές παραστάσεις του Δ.Σ. και των μελών του στα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.