HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απορρίπτεται η δημιουργία hot spot στα Καλάβρυτα

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ) , ο οποίος έχει ευθύνη για προγράμματα ανάπτυξης δομών για τους μετανάστες, με επιστολή που α...

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ), ο οποίος έχει ευθύνη για προγράμματα ανάπτυξης δομών για τους μετανάστες, με επιστολή που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ),  του ανακοίνωσε, ότι τα τέσσερα προγράμματα που είχαν προταθεί από τον Πρόεδρο του ΕΕΣ κ Αυγερινό προς τον ΙΟΜ, δεν θα υλοποιηθούν λόγω της ακαταλληλότητας των χώρων που προτάθηκαν και άλλες αδυναμίες της πρότασης, για την λειτουργία των δομών αυτών σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτεί  ο οργανισμός.
Η απόφαση αυτή, επιβεβαιώνει πλήρως τα ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS (διαβάστε εδώ και εδώ)
Οι τέσσερις περιοχές που είχαν προταθεί για φιλοξενία ανήλικων μεταναστών και προσφύγων, σε κτήρια του ΕΕΣ, ήταν οι περιοχές Καλαβρύτων, Λάρισας, Δρακοπούλειο Αθηνών και κτήριο ΕΕΣ στην Κηφισιά. 
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, ο  Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, καταγράφει στο έγγραφο που έστειλε στον ΕΕΣ, ότι λόγοι της απόρριψης  είναι αφ΄ ενός η  ακαταλληλότητα των δομών του ΕΕΣ όπως προτείνονται, καθώς επίσης και σειρά άλλων θεμάτων και οργανωτικών ελλείψεων, που δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για ασφαλή και αξιοπρεπή παραμονή των ασυνόδευτων προσφύγων και μεταναστών και επακόλουθο την ένταξη τους. 
Ήδη το τελευταίο διάστημα, έγινε αλλαγή του Κυβερνητικού σχεδιασμού και των Ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, σχετικά με τους μετανάστες και η νέα κατεύθυνση πλέον αφορά στην επιδοτούμενη διαμονή οικογενειών και ασυνόδευτων παιδιών, σε κατοικίες ιδιωτών καθώς επίσης και την απ’ ευθείας παροχή χρημάτων προς τους πρόσφυγες για τη μέριμνα της διατροφής από τους ίδιους.
Ο ΙΟΜ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1951 και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 1952 ως Διακυβερνητική Επιτροπή για τη Μετανάστευση στην Ευρώπη. Ο καταστατικός του χάρτης εγκρίθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1953 και τέθηκε σε ισχύ στις 30 Νοεμβρίου 1954. Οι τροποποιήσεις που έγιναν στον καταστατικό χάρτη τέθηκαν σε ισχύ από τις 14 Νοεμβρίου του 1989 και ο Οργανισμός μετονομάστηκε σε Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Ο Οργανισμός διαθέτει πλήρη νομική προσωπικότητα και έχει την έδρα του στη Γενεύη. Σήμερα διαθέτει 162 κράτη μέλη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.