HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μήνυμα Νίκου Μαγκαφά (βοηθού Δημάρχου) για έναρξη του νέου σχολικού έτους

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαι σε όλους καλή και αποδοτική χρονιά. Η σημερινή μέρα αποτελεί μια καινούργια αρχή για τους...

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους εύχομαι σε όλους καλή και αποδοτική χρονιά. Η σημερινή μέρα αποτελεί μια καινούργια αρχή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που θα γίνουν συνοδοιπόροι στο δρόμο της μάθησης και της γνώσης. Ένα δρόμο, που παρά τις δυσκολίες του, μας πλουτίζει με εμπειρίες και συναισθήματα, καλλιεργεί προσδοκίες, δημιουργεί στόχους και χαράζει το μέλλον.
Είναι βέβαιο ότι η σημερινή γενιά των νέων δοκιμάζει τα βήματά της σε μια δύσκολη και μεταιχμιακή εποχή. Μεγάλες και σύνθετες προκλήσεις υψώνονται απειλητικά μπροστά τους και πρέπει να τις αντιμετωπίσουν με τα δικά τους οράματα, τη δική τους ευαισθησία, τις δικές τους αξίες. Η οικογένεια και το σχολείο αποτελούν θερμοκήπια αυτών των οραμάτων και των αξιών, γιατί εκεί αναπτύσσονται οι δυνατότητες, αποκτώνται οι γνώσεις, καλλιεργούνται σπουδαίες κοινωνικές αρετές όπως η ισότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ελευθερία. Η παιδεία ειδικότερα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη δημιουργία ενημερωμένων και χρήσιμων πολιτών για την κοινωνία και για την ανασύνταξη του κοινωνικού ιστού της χώρας μας.
Για το λόγο αυτό, οικογένεια και σχολείο λειτουργούν – ή πρέπει να λειτουργούν – ως συγκοινωνούντα δοχεία και ο ένας θεσμός πρέπει να συνεπικουρεί τον άλλο στο έργο του. Οι εκπαιδευτικοί προσβλέπουν στη συνεργασία με τους γονείς ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά, πάντα επ’ ωφελία των παιδιών.
Πριν κλείσω θα ήθελα να καλωσορίσω ξεχωριστά τους νεοσσούς των σχολείων μας, τα πρωτάκια της κάθε σχολικής βαθμίδας. Τους εύχομαι καλή αρχή και καλή πορεία στα χρόνια που ακολουθούν. Ελπίζω να χαρείτε τους καινούργιους αγώνες σας και να μπείτε στο στάδιο των νέων πνευματικών αγωνισμάτων με κέφι και πείσμα για να κερδίσετε.
Θα τελειώσω ευχόμενος σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα – μαθητές, καθηγητές, γονείς - καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Να είναι μια χρονιά γόνιμη και δημιουργική.



Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.