HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μήνυμα Μητροπολίτου Καλαβρύτων για την έναρξη της Νέας Σχολική Χρονιάς

Αγαπητά μου παιδιά. Με την ακολουθία του Αγιασμού, η Εκκλησία μας, σε αυτόν τον ιερό χώρο του Σχολείου, ευλογεί το νέο ξεκίνημά σας ...

Αγαπητά μου παιδιά.

Με την ακολουθία του Αγιασμού, η Εκκλησία μας, σε αυτόν τον ιερό χώρο του Σχολείου, ευλογεί το νέο ξεκίνημά σας για την κατάκτηση της γνώσεως, της αρετής και όλων εκείνων των αναγκαίων εφοδίων που θα σας μορφοποιήσουν ελεύθερες, σκεπτόμενες και δημιουργικές προσωπικότητες. Τα βλέμματα των Εκπαιδευτικών και των Γονέων σας είναι στραμμένα σε σας. Πόθος και λαχτάρα όλων των μεγαλυτέρων, που βρισκόμαστε σήμερα ανάμεσά σας, είναι να σας δούμε να ακολουθείτε το δρόμο της μάθησης, να καλλιεργείτε τα χαρίσματα και τις δεξιότητές σας, να προκόπτετε «σοφία και ηλικία και χάριτι» (Λουκ. 2,52).
Ως συνεπείς μαθητές θα αγωνιστείτε και φέτος να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των μαθημάτων σας, με σκοπό την πρόοδο και την καταξίωση. Η Εκκλησία μας προτρέπει και εύχεται, παράλληλα με την εκπαιδευτική διαδικασία και τη συνεχή προσπάθεια για την απόκτηση της γνώσης, οι τάξεις να γίνουν ομάδες και κοινότητες που θα προάγουν τη φιλία, την ευγενή άμιλλα, την κοινωνικότητα, την ενότητα και την αγάπη. Έτσι, το σχολικό περιβάλλον δεν θα είναι μόνο ένας χώρος προσφοράς γνώσεων και ιδεών, αλλά και χώρος βίωσης και καλλιέργειας εκείνου που ο Μακρυγιάννης χαρακτήριζε ως «πολυτίμητον τζιβαϊρικόν», δηλ. την πολύτιμη κληρονομιά, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.
Ο Θεός να χαρίζει υγεία και δύναμη στους Καθηγητές και Δασκάλους σας, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο όχι μόνο για τη μετάδοση γνώσεων αλλά κυρίως για την πνευματική καλλιέργειά σας με τα υψηλά ιδανικά της μακραίωνης παράδοσής μας στις θρησκευτικές και πανανθρώπινες αξίες.
Ο Θεός να χαρίσει και φέτος σ᾽ όλους υγεία, δημιουργία και πρόοδο.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.