Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΚΕΛΛΑΡΙΑ: ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗΣ - ΦΩΤΟ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με την παρουσία μεγάλου πλήθους προσκυνητών, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στην ιστορική Ιερά Μονή Μακελλ...

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με την παρουσία μεγάλου πλήθους προσκυνητών, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στην ιστορική Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων η τελετή μεγαλοσχημίας και η ένταξη της μοναχής Συγκλητικής στον τρίτο βαθμό του μοναχισμού.
Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου Δρ. Κύριλλος Κατερέλος που είναι καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και καθηγητής της Μοναχής στο μεταπτυχιακό της πρόγραμμα, ενώ παρέστη, συγχοροστατών, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μακελλαρίας Μαρκέλλα, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Ελεούσας Πατρών Μακαρία και η συνοδεία της που έψαλλαν, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας π. Αρτέμιος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιερός Μητρόπολης Πατρών και συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας, αρκετοί Κληρικοί από Καλάβρυτα, Αίγιο και Πάτρα και πλήθος προσκυνητών.
Παραβρέθηκαν: Οι Βουλευτές Αχαΐας κ. Κατσανιώτης και Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Κοντογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Τογιοπούλου, ο Αντιδήμαρχος κος Χουλιάρας, ο βοηθός Δημάρχου κος Μαγκαφάς, Πρόεδροι Συλλόγων, φορέων, Τοπικών κοινοτήτων, η Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Διοτίμα Νικολακάκου, ο Διευθυντής του Καλλιμανοπουλείου κος Παπαχριστόπουλος, ο Πρόεδρος της Στέγης Καλαβρυτινών Πάτρας κος Φρατζής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών κα Χασαποπούλου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πετσάκων κος Λαμπίτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δροσάτου κος Παπαχριστόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" κος Κυριαζής και πολλοί άλλοι...
Δεκάδες Λεωφορεία και αυτοκίνητα
Πάνω από 15 λεωφορεία και δεκάδες αυτοκίνητα, κατέκλυσαν το χώρο έξω από την Ιερά Μονή. Οι προσκυνητές ήταν εκατοντάδες από Πάτρα, Αίγιο, Καλάβρυτα, Αιτωλοακαρνανία και αλλού και έμοιαζε η μέρα σαν το πανηγύρι της Μονής. Η φιλοξενία όπως πάντα άψογη και όλα ήταν στην εντέλεια. Συγκινητική η παρουσία της οικογένειας της Μοναχής Συγκλητικής 
Μαρκέλλα και Συγκλητική
Η Συγκλητική μαζί με τη νυν ηγουμένη Mαρκέλλα μονάζουν από τον Ιούλιο του 2011 στη Μακελλαριά μετά την απόφαση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να αναμορφώσει τη μονή, με εκτεταμένο πρόγραμμα ανακατασκευών. 
Η χειροθεσία της μοναχής σε μεγαλόσχημη αποτελεί επιβράβευση της διακονίας της και επιστηριγμό για να συνεχίσει την αγγελομίμητη ζωή και πολιτεία της. Η τρίτη και τελευταία βαθμίδα του μοναχισμού δίδεται σε τέκνα άξια πνευματικής τελειότητας την οποία συνεπάγεται και το Μεγάλο και Αγγελικό Σχήμα ένα δεύτερο Βάπτισμα. 
Ο μεγαλόσχημος μοναχός ενδύεται το εσώρασο, το Μεγάλο Σχήμα, τον ανάλαβο, τη ζώνη, το εξώρασο, τα σανδάλια, το καλυμμαύκι, το κουκούλι και το μανδύα. Η Μονή Μακελλαριάς είναι χτισμένη κοντά στο χωριό Λαπαναγοί. 
Η Μονή ανακαινίστηκε αρχικά το 1784 και εορτάζει στις 15 Αυγούστου. Τόσο η ηγουμένη Μαρκέλλα όσο και η μοναχή Συγκλητική, έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και αφιέρωσαν την ζωή τους στη μοναστική πολιτεία, στον Χριστό και την Εκκλησία, αναλαμβάνοντας τη συντήρηση, ανακαίνιση και επαναλειτουργία της Μονής. Ως εκ τούτου η Ιερά Μονή είναι καθημερινά ανοικτή, πρωί και απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.