HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βρόντηξε το καριοφίλι στο Μέγα Σπήλαιο - Πλήθος κόσμου στην εντυπωσιακή αναπαράσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα, εξαιρετικό καιρό και πλήθος κόσμου, τιμήθηκε σήμερα η  191η επετείου  της νικηφόρας Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του ...

Με λαμπρότητα, εξαιρετικό καιρό και πλήθος κόσμου, τιμήθηκε σήμερα η  191η επετείου  της νικηφόρας Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ Πασά και της στρατιάς του, που διεξήχθη την 24η Ιουνίου 1827 και ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα της Παλιγγενεσίας και την απελευθέρωση του Γένους από την τετρακοσιόχρονη δουλεία.
Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση, σε συνεργασία με τον Ηγούμενο και την Μοναστική Κοινότητα της σεβάσμιας και ιστορικής Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου πραγματοποίσε, μετά το πέρας της Θέιας Λειτουργίας την αναπαράσταση του γεγονότος.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις συνεργάστηκαν, η «Ομοσπονδία Συλλόγων Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΩΡ», ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, οι Πολιτιστικού Σύλλογοι: Καλαβρύτων, Λυκούριας, Άνω Κλειτορίας, Κέρτεζης, Σκοτάνης, Κλειτορίας, Σοποτού και οι σύλλογοι "Άρατος", "Ελληνομνήμονες" οι Ναδουσαίοι και το εργαστήρι Νίκου Πλακίδα
Μετα το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας (δείτε εδώακολούθησε η Βράβευση απογόνων Αγωνιστών της ιστορικής οικογένειας Φωτήλα και έπειτα η Αναπαράσταση της προετοιμασίας και της μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ, από τη Διασυλλογική Ομάδα Θεάτρου της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως (Ο υποδυόμενος τον Αρχιστράτηγο της Μάχης έφερε τα αυθεντικά άρματα του Βασίλη Πετιμεζά τα οποία για πρώτη φορά εξέρχονται από τις προθήκες του Ιστορικού Μουσείου Κειμηλίων της εν λόγω οικογενείας).
Η λαμπρή εορτή ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβρύτων, το Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας, του Λυκουραίους, τους Κερτεζίτες, τους Λειβαρτζινούς και μετά όλους τους παρευρισκομένους.
Έκλεισε δε με γεύμα στο grand chalet Μεγάλου Σπγλαίου  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.