HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι έμμεσοι φόροι έφεραν την ανάπτυξη 2,3% στην χώρα!

Σε συνεχή αναζήτηση και αλλαγή αφηγήματος, μπροστά στην θολή γραμμή των οριζόντων και το τέλος του 3ου Μνημονίου βρίσκεται η κυβέρνηση. Τ...

Σε συνεχή αναζήτηση και αλλαγή αφηγήματος, μπροστά στην θολή γραμμή των οριζόντων και το τέλος του 3ου Μνημονίου βρίσκεται η κυβέρνηση. Το θρίλερ θα κορυφώνται έως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου –ή και μετά από αυτό. Πολλά ίσως κριθούν στις δύο συνεδριάσεις που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα για το χρέος, στο Παρίσι μεταξύ ευρωπαίων αξιωματούχων και στις Βρυξέλες όπου θα συνεδριάσει την Πέμπτη το EWG (οι τεχνοκράτες των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης).

«Κερδάμε» … βρέξει-χιονίσει!

Και ενώ οι πληροφορίες για την λύση χρέους παραμένουν αντιφατικές -και πάντως δεν ενθουσιάζουν προς το παρόν κανέναν παρά μόνον το Βερολίνο- ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στους Έλληνες Εφοπλιστές, φιλοτέχνησε το δικό του success story, το οποίο ("βρέξει-χιονίσει" όπως όλα δείχνουν) θα παρουσιάζει η κυβέρνηση ως τον Αύγουστο τουλάχιστον.

Τα υλικά που χρησιμοποίησε για τον σκοπό αυτόν ήταν: «επιτυχής ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης», «καθαρή έξοδος χωρίς δεκανίκια και προληπτική γραμμή στήριξης» και «οριστική συμφωνία για το χρέος», ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα:

Υποστήριξε πως είναι «αισιόδοξος ότι η λύση για το χρέος θα βρεθεί σύντομα», παρότι το παιχνίδι γέρνει προς την Γερμανική πλευρά που επιθυμεί την ελάχιστη δυνατή ελάφρυνση, ενώ το ΔΝΤ που ήταν σταθερά ο πιο ένθερμος σύμμαχος της χώρας για «αυτόματη» ελάφρυνση του χρέους φαίνεται πως χάνει έδαφος και μένει στο περιθώριο.

«Λάνσαρε» ως ανώδυνη την άρνηση του Ταμείου να μετάσχει με χρήματα και να στείλει μήνυμα στις αγορές για το αξιόχρεο της Ελλάδας, λέγοντας πως «η αξιοπιστία της λύσης δεν θα κριθεί από τη ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ ή όχι». Δηλαδή η κυβέρνηση συμβιβάζεται όχι μόνον με την απώλεια του «συμμάχου» της στο χρέος, αλλά και με το ότι δεν θα «συνυπογράψει» την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ως χρηματοδότης. Και αυτό, ενώ θα παραμένει πιθανότατα ως Τεχνικός Σύμβουλος στην μεταπρογραμματική περίοδο, για να «δίνει γραμμή» στις αγορές για επενδύσεις στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση για μέτρα λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.