HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Αίγιο το τρένο τέλη του '18 - Στην Πάτρα το 2023

Τη λειτουργία της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το Αίγιο ως τα τέλη του 2018 ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας...

Τη λειτουργία της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το Αίγιο ως τα τέλη του 2018 ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών (του www.ypodomes.gr) και εκτίμησε ότι το σύγχρονο τρένο θα φτάσει στο νέο εμπορικό λιμάνι της Πάτρας το 2023.
Αλλη μια είδηση έδωσε για την Πάτρα ο γενικός γραμματέας, καθώς αποτελεί στόχο, όπως είπε, η μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τα δύο κομβικά εμπορευματικά κέντρα στο Θριάσιο Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει ακόμη εμπορευματικά κέντρα και σε άλλες ελληνικές πόλεις ανάμεσα στις οποίες είναι και η Πάτρα (οι υπόλοιπες είναι η Αλεξανδρούπολη, ο Βόλος, η Λάρισα, η Καβάλα και η Ηγουμενίτσα).
Ο συνάδελφός του, γγ υποδομών Γιώργος Δέδες, περιέγραψε την κατάσταση που κληρονόμησε η σημερινή Κυβέρνηση στα δημόσια έργα και στις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο κατάφερε να «ξεμπλοκάρει» τα έργα, τα οποία παρουσίαζαν σημαντικές καθυστερήσεις, εξαιτίας απαλλοτριώσεων και αρχαιολογίας. Πρόσθεσε ότι οι μεγάλοι οδικοί άξονες ολοκληρώθηκαν στα επικαιροποιημένα χρονοδιαγράμματα και το υπουργείο κατάφερε να εξοικονομήσει 1 δισ. ευρώ έναντι των αρχικών διεκδικήσεων των παραχωρησιούχων. Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Υποδομών παρέθεσε τα εν εξελίξει και μελλοντικά έργα του υπουργείου, ανάμεσα στα οποία ενέταξε και τον αυτοκινητόδρομο Πατρών -Πύργου για το οποίο εγκρίθηκε ο φάκελος μεγάλου έργου και πρόσθεσε ότι άμεσα θα αποσταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι σχετικές συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.