Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βροντερό παρών της Μητρόπολης Καλαβρύτων στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολιτών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας για το όνομα της Μακεδονίας. Π...

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολιτών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας για το όνομα της Μακεδονίας. Πολίτες απ΄ολη την Ελλάδα κατέκλυσαν την Αθήνα στην μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών και μια από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί

Παρών και η Μητρόπολη Καλαβρύτων 
Έξι λεωφορεία από το Αίγιο, ένα από την Ακράτα και ένα από τα Καλάβρυτα, συνοδευόμενα από αρκετά Ι.Χ., αναχώρησαν με προορισμό την Αθήνα, με τους Αιγιαλείς να ανταποκρίνονται (και με το παραπάνω) στο προσκλητήριο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής τής πομπής, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας π. Ευσεβίου, έχοντας μάλιστα πάρει μαζί τους και το λάβαρο (αντίγραφο) της Επανάστασης του 1821 που είχε σηκώσει ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας! 
Μαζί με τους εκατοντάδες λαϊκούς στην Αθήνα μεταβαίνουν και περί τους 50 ιερείς από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, έτσι ώστε να διασαλπίσουν με όλη τη δύναμή τους προς κάθε κατεύθυνση ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική!
ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Αμβρόσιος με τον Μίκη Θεοδωράκη

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την ονομασία της πΓΔΜ, μετά τον Μίκη Θεοδωράκη (δείτε εδώ την ομιλία του), τον λόγο πήρε ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο, διάβασε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, που διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό του Έθνους, στηρίζει κάθε έκφραση υπεράσπισης των δικαίων της Μακεδονίας, αρκεί αυτή να είναι γνήσια, ανιδιοτελής και μακριά από κομματικούς χρωματισμούς. Σέβεται τον διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας αλλά και τις ανησυχίες του κλήρου και των πολιτών. Γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ή οποιοδήποτε άλλο παράγωγο ως συστατικό τού ονόματος άλλου κράτους» τόνισε ο μητροπολίτης Σύρου.

«Με το όνομα Μακεδονία, το κράτος των Σκοπίων εκφράζει αλυτρωτικές διαθέσεις. Είναι ιερή ευθύνη της Εκκλησίας να διακονεί την ενότητα όλων των Ελλήνων αδιακρίτως» σημείωσε ο κ. Δωρόθεος, για να επισημάνει: «Ας γίνει αυτό το συλλαλητήριο σήμερα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας. Η Μακεδονία είναι στις καρδιές όλων των Ελλήνων».
το λεωφορείο από τα Καλάβρυτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.