Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε 24ωρη απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με 24ωρη απεργία σήμερα διαμαρτύρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων για την εξαγγελί...

Με 24ωρη απεργία σήμερα διαμαρτύρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταξύ άλλων για την εξαγγελία του υπουργείου Παιδείας για διετή ένταξη των παιδιών στο νηπιαγωγείο.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν μάλιστα δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μία στις 9 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας και άλλη μία στις 12:00 στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διεκδικεί άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την ακύρωση του προγράμματος «που έχει σχεδιάσει και μεθοδεύει να εφαρμόσει για κατάργηση των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη κατάργηση του Δημόσιου, Κοινωνικού και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων-Παιδαγωγών».

Μεταξύ των αιτημάτων είναι επίσης η άμεση τροποποίηση του άρθρου 27 του Ν.4354/2015 ώστε από την 1 Ιανουαρίου 2018 με το «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μην συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά αλλά και η άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι απεργοί απαιτούν την άμεση έκδοση και καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π, αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στην «μαύρη» λίστα των εργατικών ατυχημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και να αναγνωριστεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α. το εργατικό ατύχημα και η επαγγελματική ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.