HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Μακρόν στην Αθήνα - Το πρόγραμμα του προέδρου της Γαλλίας

Το μεσημέρι της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 13.00 αναμένεται να φτάσει ο Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη ε...

Το μεσημέρι της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 13.00 αναμένεται να φτάσει ο Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη. Τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα είναι δρακόντεια.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα θα είναι γεμάτη συμβολισμούς, με επίκεντρο την ομιλία για τη δημοκρατία που θα εκφωνήσει ο Εμανουέλ Μακρόν στον Λόφο της Πνύκας.
«Οφείλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην θετικότερη αυτή φάση που ανοίγεται και που συμβολίζει, είμαστε σε θέση να ελπίζουμε, μία νέα φάση για την ευρωζώνη», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές της γαλλικής προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θέλει να στείλει το ισχυρό μήνυμα ότι η στήριξη της Γαλλίας συνεχίζεται και μετά την κρίση. Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν παρών ως υπουργός Οικονομίας την κυβέρνηση Ολάντ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και είχε διαμορφώσει μία πολύ σαφή θέση: στήριξη της Ελλάδας και πάση θυσία αποφυγή ενός Grexit», αναφέρει επίσης το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό και 40 Γάλλους επιχειρηματίες.
Περί τους 140 Γάλλοι και Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στόχος, η επαφή της γαλλικής με την ελληνική επιχείρηση, σε ποικίλους τομείς σε όλα τα επίπεδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών και των ευκαιριών.
Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι η ενέργεια, οι υποδομές στις μεταφορές, το περιβάλλον και υπάρχει πληθώρα γαλλικών επιχειρήσεων που εκφράζουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανάμεσά τους, και εκτός των μεγάλων ομίλων, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και start ups που θα είναι παρούσες κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης ο Πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα μεταβεί στο λόφο της Πνύκας, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνουν ομιλίες και το βράδυ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του θα παραχωρήσουν προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του,επίσημο δείπνο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

To πρόγραμμα της επίσκεψης Μακρόν 
O Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ αναμένονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», σήμερα στις 13.00, όπου θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Εν συνεχεία, θα αναχωρήσουν για το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου στις 13.30 ο Γάλλος Πρόεδρος να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Στις 13.45 ο κ. Μακρόν, μετά της συζύγου του Μπριζίτ Μακρόν, θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθεί ο Έλληνας ομόλογός του κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία Παυλοπούλου.
Η επίσημη τελετή υποδοχής, περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των δυο Αντιπροσωπειών.
Ακολούθως, οι δυο Πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους θα μεταβούν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. Κατόπιν θα γίνουν δηλώσεις των δυο Προέδρων στον Τύπο και αμέσως μετά κατ΄ ιδίαν τους συνάντηση.

Στις 15:30 ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γαλλική Αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο.
Στις 16:15 θα ξεκινήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών υπό τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου (17:00).
Περί τις 17:45 υπολογίζεται η αναχώρηση του κ. Μακρόν και της συζύγου του από το Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 19:05 ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του θα μεταβούν στην Πνύκα, όπου τον Γάλλο Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον κ. Εμανουέλ Μακρόν.
Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου και της συζύγου του στην Αθήνα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο, που θα παραχωρήσουν προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του στο Προεδρικό Μέγαρο (21.00-23.00).

Την Παρασκευή, το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.00 το πρωί, με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε.Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.