Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, στον Αρχαίο Κλείτορα

Την Κυριακή, 13 Αυγούστου, και ώρα 20:30, στον υπέροχο και μαγευτικό χώρο του θεάτρου του Αρχαίου Κλείτορα,  ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνερ...

Την Κυριακή, 13 Αυγούστου, και ώρα 20:30, στον υπέροχο και μαγευτικό χώρο του θεάτρου του Αρχαίου Κλείτορα, ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον θεατρικό οργανισμό ΕΚΣΤΑΝ, θα παρουσιάσει την τραγωδία του Σοφοκλή, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, στα αρχαία ελληνικά, με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά, σε σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας, Καλαβρυτινού, Γιάννη Σταματίου.
Χορηγός, της παράστασης αυτής, με την κάλυψη του κόστους της απαιτούμενης ενέργειας, με την εγκατάσταση γεννήτριας – ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους και του κόστους των ηχητικών, είναι, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση.
Την εκδήλωση αυτή, του Δήμου και της κοινωφελούς επιχείρησης «Σπήλαια Λιμνών – Καστριών», υποστηρίζουν, όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας, όπως ο (τοπικός) Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, Κλειτορολευκασίων Πάτρας, Κλειτορίων Αττικής, η Ομοσπονδία Συλλόγων «Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΩΡ», καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, όλων, των χωριών της Δ.Ε. Κλειτορίας.
Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, θα παρουσιασθεί στα Αρχαία Ελληνικά, με παράλληλη προβολή κειμένου στα Νέα Ελληνικά.
Η μουσική είναι γραμμένη πάνω σε αρχαίους δρόμους και παίζεται ζωντανά επί σκηνής (αρχαία ελληνική λύρα). Τα κοστούμια παραπέμπουν στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.
Η χρήση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στην ερμηνεία της Αντιγόνης δεν βαρύνει την παράσταση. Δεν αποσκοπεί σε ένα στυλιζάρισμα, σε μια στομφώδη παράσταση κλειστή στον εαυτόν της. Δεν εγκαταλείπει, στο παίξιμο των ηθοποιών την απλότητα και τη φυσικότητα. Στόχος είναι να διηγηθούν οι ηθοποιοί το μύθο, που είναι σημαντικός για την κοινωνία μας, απλά, μέσα από τη γλώσσα των ηρώων τους. Γιατί πιστεύουμε ότι, οι φωνές εκείνων των ανθρώπων, η μελωδία, ο ρυθμός, ο ήχος των αρχαίων ελληνικών λέξεων, που αναγνωρίζουμε και που μας συνδέουν με την ταυτότητα μας, την πολιτισμική μας μνήμη, αλλά και την πολιτιστική μας ιδιαιτερότητα, έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να λειτουργήσουν στο συναίσθημα του κοινού πιο αποτελεσματικά.
Με μια τέτοια προσέγγιση, θεωρούμε ότι η επιλογή του έργου, με τη μεγάλη τραγική μορφή της αρχαίας εποχής, την Αντιγόνη, αφήνει ευρέα περιθώρια για πολυδιάστατες αναγωγές σε ζητήματα του σήμερα.
Οι συντελεστές της παράστασης
Στο ρόλο της «Αντιγόνης» η Μαρίτα Βλασσοπούλου.
Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σταματίου.
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού.
Σκηνικά – Κοστούμια: Μπέτυ Λυρίτη.
Μουσική: Χρίστος Θεσσαλονικεύς.
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μαζαράκης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χ. Μωρογιάννη, Γ. Σταματίου, Γ. Φώσκολος, Μ. Τσαμαντιώτης, Κ. Λάσκος, Π. Ξανθόπουλος & Β. Κυριακού.
Χορός
Κορυφαίοι: Γ. Γιούλης & Γ. Τριανταφυλλόπουλος.
Μέλη: Α. Σταθογιαννόπουλος, Μ. Τσαμαντώνης, Κ. Λάσκος & Χ. Θεσσαλονικεύς.”


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.