HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Στο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, στην Κορώνη, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς , και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩ...

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ- ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ (FINEST GREEK TASTES NETWORK), που αποτελείται από 56 Δήμους (ιδρυτικό μέλος του είναι και ο Δήμος Καλαβρύτων), 22 Αναπτυξιακές Εταιρείες και 4 κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας μας, παραβρέθηκε, χθες, Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, στην Κορώνη Μεσσηνίας, στην έναρξη- στα εγκαίνια- του τριήμερου 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (από 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2017), που διοργανώνει ο Δήμος Πύλου- Νέστορος, με τίτλο «Διαφυλάσσοντας τα μυστικά του Μεσογειακού γαστρονομικού μας πολιτισμού».
Ειδικότερα, ο Δήμος Πύλου- Νέστορος, τιμώντας έμπρακτα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μετά την απόφαση της UNESCO για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα, διοργανώνει, για μια ακόμα χρονιά, ένα τριήμερο στοχευμένων δράσεων, αφιερωμένο στην ανάδειξη του πολιτισμού της διατροφής του Δήμου και τη σύνδεσή του με την κοινή κληρονομιά των λαών της Μεσογείου.
Την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, στην Κορώνη, κήρυξε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης. Με τον Αναπληρωτή Υπουργό, συναντήθηκε και συζήτησε θέματα που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου μας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων, Γιώργος Λαζουράς, σύμφωνα με το πρόγραμμα, παρουσίασε στην ημερίδα «Καλές Πρακτικές» της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, το Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων, οι βασικοί άξονες της παρουσίασης του οποίου επισυνάπτονται στο παρόν.
Επίσης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, στην τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ (το Σάββατο 1 Ιουλίου, στις 10 το πρωί) θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων και στη συνέχεια θα παραστεί στην κοινή συνεδρίαση αυτού, με την Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.