HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Νεομάρτυρος Παύλου (του εκ Σοπωτού) στην Τρίπολη

Οι συνάξεις νέων της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας ανακοινώνουν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Νεομάρτυρος Παύλου στην Τρίπολη, την ...

Οι συνάξεις νέων της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας ανακοινώνουν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Νεομάρτυρος Παύλου στην Τρίπολη, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στις 19:00.
Την Πέμπτη 18 Μαίου: Ώρα 7:00 μ.μ.Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο μπροστά από το δικαστικό μέγαρο και στην συνέχεια πομπή προς το Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα Παύλου συνοδεία του ιερού κλήρου των Αρχών και του χριστεπώνυμου πληρώματος.
Ώρα 7:30 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου
Την Παρασκευή 19 Μαΐου: Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Ώρα 7:00 μ.μ.Ιερά Παράκληση των Αγίων Νεομαρτύρων και στη συνέχεια ομιλία από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρσών Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μελχισεδέκ
Το Σάββατο 20 Μαΐου Ώρα 7:00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση των Αγίων Μαρτύρων
Την Κυριακή 21 Μαΐου ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία
ώρα 6:30 μ.μ. Υποδοχή της τίμιας κάρας του Νεομάρτυρος Δημητρίου και μεταφορά των Ιερών Λειψάνων και της κάρας  στο Ναό του Προφήτη Ηλία για τον επίσημο εορτασμό των Πολυούχων της Τριπόλεως
Ο Νεομάρτυρας Παύλος
Ο οσιομάρτυρας Άγιος Παύλος γεννήθηκε το 1785 στο Σοποτό των Καλαβρύτων από ευσεβείς γονείς. Βαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Παναγιώτης. Έμαθε την τέχνη του υποδηματοποιού εξασφαλίζοντας έτσι τα απαραίτητα για να ζήσει. Επλανήθη όμως και αρνήθηκε την πίστη του ασπαζόμενος τον Μωαμεθανισμό. Γρήγορα κατάλαβε το παράπτωμά του, εγκατέλειψε τον τόπο του και πήγε στο Άγιο Όρος. Εκεί έγινε μοναχός, μετονομαζόμενος σε Παύλος, στη μονή της Μεγίστης Λαύρας ζώντας ως ασκητής  με νηστεία και προσευχή.
Αργότερα γύρισε στην πατρίδα του και από εκεί στο Ναύπλιο όπου διακήρυξε με όση δύναμη είχε το λόγο του Θεού. Κατόπιν ομολόγησε την Πίστη του στο Χριστό στην Τρίπολη, όπου είχε μεταβεί. Εκεί τον συνέλαβαν  και εθανατώθη με αποκεφαλισμό την Τετάρτη 22 Μαΐου1818.
Απολυτίκιον 
Ήχος α'
 Της Τριπόλεως δόξα
 και θερμοί αντιλήπτορες,
 αθλήσαντες εν ταύτη
 Νεομάρτυρες ώφθητε,
 Δημήτριε γενναίε αθλητά
 και Παύλε των Μαρτύρων μιμητά
 δια τούτο
 την αγίαν μνήμην υμών
 τιμώντες, ανακράζομεν.
 Δόξα τω ενισχύσαντι υμάς,
 δόξα τω στεφανώσαντι,
 δόξα τω ενεργούντι δι' υμών
 πάσιν ιάματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.