HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιβαλλοντική ομάδα του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων: «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!»

Η περιβαλλοντική ομάδα του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων , τη φετινή σχολική χρονιά, ασχολήθηκε με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκ...

Η περιβαλλοντική ομάδα του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, τη φετινή σχολική χρονιά, ασχολήθηκε με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο πλαίσιο σχολικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Ο τίτλος του προγράμματος που επέλεξαν τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς είναι: «Θα τα κρατήσεις ή θα τα πετάξεις; Καλύτερα να τα ανακυκλώσεις». Κατά τη διάρκεια της χρονιάς προβληματίστηκαν, συζήτησαν, ερεύνησαν και συνέλεξαν πληροφορίες για τις επιπτώσεις που έχουν τα ηλεκτρονικά «σκουπίδια» στο περιβάλλον καθώς και για τα πλεονεκτήματα από την ανακύκλωσή τους ή την επαναχρησιμοποίησή τους. 
Η ομάδα, με αφορμή τις περιβαλλοντικές δράσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, αυτό το διάστημα στο πλαίσιο του πανελλήνιου εθελοντικού προγράμματος “Let’s Do It Greece”, αποφάσισε να συμμετέχει με μία δική της δράση. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, πήραν τα κουτιά από παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα μετέτρεψαν σε πρωτότυπες γλάστρες στις οποίες φύτεψαν λουλούδια. Ένα από τα σλόγκαν του “Let’s Do It Greece” είναι «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!». Οι μαθητές θέλησαν να το κάνουν αυτό πράξη μετατρέποντας άχρηστα αντικείμενα σε κάτι χρήσιμο και όμορφο, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα ομορφιάς, ευαισθησίας και πολιτισμού στους υπόλοιπους μαθητές αλλά και στην τοπική κοινωνία. 

Οι δράσεις όμως δεν τελειώνουν εδώ. Μετά τις διακοπές του Πάσχα, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων και την εταιρεία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω στην πηγή», θα γίνει συλλογή παλιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος Ευσέβιος Κηπουργός, οι οποίες θα δοθούν για ανακύκλωση. Οποιοσδήποτε κάτοικος της περιοχής των Καλαβρύτων θα μπορεί να φέρει συσκευές που δεν χρειάζεται, προκειμένου να ανακυκλωθούν και να μην πεταχτούν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό με θέμα: «Υπόθεση … τίτλου», αναζητώντας τους πιο ευρηματικούς τίτλους, ανάμεσα σε όλα τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα οποία υποβλήθηκαν κατά το σχ. έτος 2016-2017, βραβεύτηκε η ομάδα του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων. Η επιτροπή διαγωνισμού έχοντας υπόψη ότι η ευρηματικότητα του τίτλου θα πρέπει να  συσχετίζεται με την πρωτοτυπία, το ελκυστικό  της διατύπωσης, την ανάδειξη της συνάφειας με το θέμα και την περιεκτική και σύντομη διατύπωση, αποφάσισε να απονείμει στο πρόγραμμά του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων βραβείο για τον τίτλο του. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 το απόγευμα, στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, μετά από συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι μαθητές των σχολείων που βραβεύτηκαν σε δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΠΗΝ. 


Παραλειπόμενα….
Εξαφάνιση γλαστρούλας. Μπορείτε να βοηθήσετε;
Όπως αποδείχτηκε ένα από τα λουλουδάκια μας, η τριανταφυλλίτσα της φωτογραφίας, ήταν αρκετά ζωηρή και αποφάσισε να εγκαταλείψει το ασφαλές και φιλικό περιβάλλον του σχολείου και να αναζητήσει περιπέτειες σε άγνωστους τόπους και με άγνωστη «παρέα». Τη Δευτέρα, όταν ήρθαμε στο σχολείο, δεν τη βρήκαμε. Οι υπόλοιπες γλαστρούλες ανησυχούν για τη «φίλη» τους. Ελπίζουμε να είναι καλά και να επιστρέψει στη φιλόξενη αγκαλιά του σχολείου, σύντομα. 
Η απορία όλης της ομάδας είναι, το άτομο που πήρε τη γλάστρα μας, με αυτή την πράξη ήθελε να δείξει την αντίθεσή του προς τη δράση μας ή απλά χρειαζόταν μία τριανταφυλλιά για την αυλή του; Και στις δύο περιπτώσεις θα προτιμούσαμε να έρθει να μας μιλήσει. Στην πρώτη περίπτωση, να κάνουμε ένα δημιουργικό διάλογο σχετικά με τις όποιες ενστάσεις έχει και στη δεύτερη περίπτωση, θα ήταν  χαρά μας  να του χαρίσουμε το λουλούδι μας.
Με εκτίμηση
Η περιβαλλοντική ομάδα του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων                            


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.