HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

H λάθος ανάγνωση του αποτελέσματος των Γαλλικών εκλογών

Σχόλιο του Ηρακλή Ρούπα Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών εκλογών έδωσε σαφές στίγμα για το που βαδίζει το πολιτικό σύστημα...

Σχόλιο του Ηρακλή Ρούπα
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών εκλογών έδωσε σαφές στίγμα για το που βαδίζει το πολιτικό σύστημα Πανευρωπαικά στα μάτια των …πολιτών. Το δυστύχημα όμως είναι πως το ίδιο το πολιτικό σύστημα που έσπευσε να χαιρετίσει την νίκη Μακρόν, δεν αντιλήφθηκε αυτό το μήνυμα. Το μήνυμα ότι στην ουσία νικητής αναδείχθηκε η α-πολιτική προσέγγιση στην μάχη με την α-κροδεξιά. Σε μία μάχη μηδενισμού της ανάγκης παραγωγής πολιτικής. Αποτελεί δε ειρωνία το γεγονός ότι όλοι όσοι έσπευσαν να «ταυτισθούν» με τον νικητή, στην ουσία ταυτιζόντουσαν με την διάθεση του λαού να αγνοείσει σε αυτές τις εκλογές τα κόμματα και την παλαιού τύπου λειτουργία των πραγμάτων.
Σίγουρα η νίκη επί της ακροδεξιάς δίνει ανάσες στην Ευρώπη σε μία στιγμή που κλωνίζεται το οικοδόμημα. Δεν αποτελεί όμως διέξοδο για το παραπαίον σύστημα πολιτικών και πολιτικής η ταύτιση με έναν νεοτεριστή εκπρόσωπο ενός συστήματος «μεταπολιτικής». Μπορεί τα συγχαρητήρια να δίνουν την δυνατότητα «συμπόρευσης» με τον νικητή και ανάδειξης ενός πρόσκαιρου παραπετάσματος στην προβληματική πολτική, επί της ουσίας όμως το παραπέτασμα τυφλώνει τούς ιδιους εκείνους που σπεύδουν να συγχαρούν μη αναγνωρίζοντας πως απαιτούνται κάθετες τομές, επαναπροσέγγιση της κοινωνίας και ανάδειξης ειλικρινών πολιτικών Πανευρωπαικά.
Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Γαλλία θα έπρεπε να δημιουργήσει προβληματισμό και όχι θριαμβολογίες. Όσο η μυωπική αντίληψη ή αντιλήψεις, πως όλα βαίνουν καλώς  αναδεικνύονται για να «βολεύεται επικοινωνιακά» όσοι ευθύνονται για την προβληματική της Ευρώπης σήμερα, τόσο ο κίνδυνος μεγαλώνει.            

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.