HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεγάλη νίκη της κεντροδεξιάς στην Ολλανδία

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ολλανδίας πέτυχε μια ισχυρή νίκη επί του αντι-ισλαμικού και αντιευρωπαϊκού Γκέερτ Βίλντερς στις βουλευτι...

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ολλανδίας πέτυχε μια ισχυρή νίκη επί του αντι-ισλαμικού και αντιευρωπαϊκού Γκέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές, ανακουφίζοντας  τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν ένα κύμα εθνικισμού.
Το κόμμα του Μαρκ Ρούτε, με καταμετρημένο το 93% των ψήφων, συγκεντρώνει 21,2 %, ενώ ακολουθεί το PVV του Βίλντερς με 13,1%., φιγουράρει πρώτο με ποσοστό 21,3%, ενώ το κόμμα του Βίλντερς είναι στο 13,1%. Οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στο 12,5% και ακολουθούν οι Δημοκρατικοί με 12%, οι Σοσιαλιστές με 9,3% και οι Πράσινοι με 9%.
Το κεντροδεξιό κόμμα του Πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε VVD θα παραμείνει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο ολλανδικό κοινοβούλιο εξασφαλίζοντας 31 από τις 150 έδρες, καταγράφοντας όμως πτώση 10 εδρών από τις 41 που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2012.
Το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία του Γκέερτ Βίλντερς θα καταλάβει τη δεύτερη θέση μαζί με άλλα δύο κόμματα, τη Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση και τους Δημοκράτες 66, καθώς συγκεντρώνουν 19 έδρες έκαστο.
Το ποσοστό συμμετοχής υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο 82% έναντι 74,6% στην εκλογική αναμέτρηση του 2012, σύμφωνα με το NOS.
Το Κόμμα Εργασίας (PvdA) του Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται να καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις του. Αναμένεται να εξασφαλίσει 10 έδρες σε σύγκριση με τις 38 των εκλογών του 2012.
Οι Πράσινοι Αριστεροί (GL) εμφανίζονται ενισχυμένοι με 14 έδρες, μια αύξηση 10 εδρών σε σύγκριση με τις εκλογές του 2012.
Mένει να δούμε πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση, αφού το κόμμα του Ρούτε δεν κατάφερε να αποσπάσει την αυτοδυναμία.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.