HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τέλος καλό, όλα καλά στο Κορδελίο

Ολοκληρώθηκε, από τους πυροτεχνουργούς της ειδικής ομάδας του στρατού, η απενεργοποίηση της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέ...

Ολοκληρώθηκε, από τους πυροτεχνουργούς της ειδικής ομάδας του στρατού, η απενεργοποίηση της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή του Ευόσμου - Κορδελιού
Η επιχείρηση απενεργοποίηση της βόμβας ξεκίνησε στις 11:05 το πρωί, αφού προσπεράστηκαν τα διάφορα εμπόδια που εμφανίστηκαν νωρίτερα. Εξι πυροτεχνουργοί θα αφαιρέσουν τον πυροκροτητή και να μεταφέρουν την βόμβα σε ασφαλή χώρο. Το έργο της απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας έχει αναλάβει η ομάδα ναρκαλιείας 112, που έχει απενεργοποιήσει δεκάδες παρόμοιες βόμβες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και σε άλλες περιοχές.
«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Από τις 06:00 έως τις 10:00 περισσότεροι από 70.000 κάτοικοι θα πρέπει να εγκατέλειψαν την εστία τους. Οι 60.000 προέρχονται από τον Δήμο Κορδελιού–Ευόσμου και οι υπόλοιποι από το γειτονικό Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης. Τέθηκαν σε επιφυλακή ο Στρατός, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, τα νοσοκομεία, η ΕΥΑΘ, η εταιρία Αερίου, τα ΕΛ.ΠΕ., ο ΟΑΣΘ, τα σχολεία κ.λπ. Μάλιστα, πολλοί γάμοι και ακόμη περισσότερα βαφτίσια έχουν ακυρωθεί καθώς είχαν επιλεγεί εκκλησίες που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη», ενώ η  Θεία Λειτουργία αχισε και ολοκληρώθηκε νωρίτερα προκειμένου να έχουν χρόνο οι πιστοί να απομακρυνθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.