HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παίρνουν πίσω την προϋπόθεση «προσδόκιμου ζωής» για τα φάρμακα καρκινοπαθών

Ανακαλούν την βεβαίωση προσδόκιμου ζωής από τις προϋποθέσεις για την χορήγηση φαρμάκων σε ογκολογικούς ασθενείς μετά τον σάλο που ξέσπασ...

Ανακαλούν την βεβαίωση προσδόκιμου ζωής από τις προϋποθέσεις για την χορήγηση φαρμάκων σε ογκολογικούς ασθενείς μετά τον σάλο που ξέσπασε από την καταγγελία καρκινοπαθούς, στον οποίο είχε ζητηθεί να προσκομίσει σχετικό έγγραφο.
Έχοντας την ευαισθησία για τους ογκολογικούς ασθενείς θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση του συγκεκριμένου τύπου γνωμάτευσης, τροποποιώντας την συγκεκριμένη παράμετρο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, μιλώντας στον Αnt1.
Στην σχετική εγκύκλιο που είχε αποστείλει ο ίδιος στις 13 Απριλίου 2016, για την έγκριση αποζημίωσης από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους ΕΟΠΥΥ συγκεκριμένου ογκολογικού σκευάσματος, απαιτούνται μια σειρά από δικαιολογητικά, ιατρικού περιεχομένου άκρως εξειδικευμένα ανάμεσα στα οποία και το προσδόκιμο επιβίωσης.
Θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, θα αφαιρέσουμε το σημείο για το οποίο αποδείχθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος παρεξήγησης, τόνισε το πρωί της Τετάρτης ο κύριος Μπερσίμης.
Το έγγραφο που παρουσιάστηκε αφορά σε επικοινωνία μεταξύ ιατρών, ο οργανισμός ουδέποτε χρησιμοποίησε την παράμετρο προσδοκώμενου προσδόκιμου ζωής ως κριτήριο παροχής αναγκαίου φαρμάκου, αλλά την χρησιμοποιεί για δύο παραμέτρους, για να διασφαλίσει την ασφάλεια του ασθενούς, γιατί ανάλογα την κατάστασή του, πρόκειται για σοβαρά πάσχοντες και την αξιολόγηση του ίδιου του φαρμάκου, αλλά και την αξιολόγηση του ίδιου του φαρμάκου, πρόσθεσε ο κύριος Μπερσίμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.