HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μέλη της «Διμοιρίας Θανάτου» οι δυο Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο

Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για μη έκδοση των οκτών τούρκων αξιωματικών που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπ...

Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για μη έκδοση των οκτών τούρκων αξιωματικών που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, προέκυψε και νέο επεισόδιο.
Αυτή τη φορά, δύο τούρκοι που φέρονται να ανήκουν στην ομάδα θανάτου "μπορντό μπερελί", προκάλεσαν τη σύλληψή τους στις 15.02.2017 στην Ορεστιάδα. Η είδηση προκάλεσε συναγερμό, αφού οι δυο τους φέρονται να είχαν συμμετάσχει στο σχέδιο δολοφονίας του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη βραδιά της 15ης Ιουλίου του 2016.
Πρόκειται για έναν λοχαγό και έναν αντισυνταγματάρχη του τουρκικού στρατού είναι οι δυο στρατιωτικοί που ζητάνε άσυλο στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πως οι συγκεκριμένοι δεν είναι απλοί… κομάντος. Είναι μέλη της επίλεκτης «Διμοιρίας Θανάτου»!
Και οι δυο παραδέχθηκαν πως ανήκουν σε αυτήν την επίλεκτη μονάδα του τουρκικού στρατού. Ούτως ή άλλως, όμως, οι ελληνικές αρχές έκαναν αντιπαραβολή των στοιχείων τους και των φωτογραφιών τους με αυτά που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο τουρκικός στρατός για όσους στρατιωτικούς αναζητά και όπως προέκυψε πράγματι καταζητούνται.
Η απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν
Μέλη της Διμοιρίας του Θανάτου, μεταξύ αυτών και οι Τσετίν και Αρίκ, κατηγορούνται ότι ήταν στην ομάδα που τη νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016, έκαναν έφοδο στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Yazici Club Turban, στην περιοχή της Μαρμαρίδας, με σκοπό να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν. Οι στρατιωτικοί εισέβαλαν στο ξενοδοχείο πέφτοντας από ελικόπτερο και με τη χρήση σκοινιών. Άνοιξαν πυρ μέσα στο ξενοδοχείο, όμως ο Ερντογάν είχε ήδη φύγει όταν έγινε η έφοδος.
Στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη 37 ατόμων που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου. Εκτός από αυτούς άλλα 3 άτομα πιστεύεται ότι συμπλήρωναν την ομάδα, δυο εκ των οποίων οι Τσετίν και Αρίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.