HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Πλήγμα για τους αγρότες το νέο καθεστώς ΦΠΑ»

Στο θέμα του ΦΠΑ των αγροτών αναφέρεται ερώτηση που κατάθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης προς τους Υπου...

Στο θέμα του ΦΠΑ των αγροτών αναφέρεται ερώτηση που κατάθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο Βουλευτής αναφέρει ότι στο καθεστώς ΦΠΑ του αγρότη, από 1/1/2017 λαμβάνεται υπόψη και το ποσό των επιδοτήσεων που έλαβε ο αγρότης εντός του 2016, ακόμα και αν πρόκειται για ποσά που ανάγονται σε παλαιότερά έτη.
Αυτό σημαίνει ότι όσοι έλαβαν επιδοτήσεις συνολικής αξίας άνω των 5.000 ευρώ δεν εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ.
Ο κ. Κατσανιώτης επισημαίνει ότι «το γεγονός αυτό θα έχει ως συνέπεια την οικονομική εξόντωση των αγροτών, αφού η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση τους έχει οδηγήσει σε σημαντική οικονομική δυσχέρεια με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας μας.»
Ο Βουλευτής ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς για ποιους λόγους οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν υπολογίζονται ανά έτος στο καθεστώς ΦΠΑ που θα ενταχθούν, τι αριθμό αγροτών αφορά η μη ένταξη σε ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στην Αχαΐα, ζητώντας να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία και με ποιο σκεπτικό προσμετρείται στο όριο των 5.000 ευρώ και αναδρομικές ενισχύσεις παλαιότερων φορολογικών ετών με συνέπεια να πλήττονται οι μικροί αγρότες που δεν εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.