HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας στον Αγιασμός των Υδάτων

«Το φως της Χριστιανοσύνης να διώξει το μαύρο της ανέχειας και της κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος με...

«Το φως της Χριστιανοσύνης να διώξει το μαύρο της ανέχειας και της κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά το πέρας της δοξολογίας. Στα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Δεξαμενή Αθηνών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης. Το παρών έδωσαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος δήλωσε :
«Εύχομαι το Φως της Χριστιανοσύνης που είναι, ταυτοχρόνως, φως της Πίστης μας αλλά και φως του Πολιτισμού μας, να οδηγεί τα βήματά μας, τα βήματα της Ευρώπης, τα βήματα της Ανθρωπότητας, στο δρόμο της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της καταξίωσης του Ανθρώπου.Ειδικότερα για την Πατρίδα μας και το Έθνος μας, εύχομαι η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να καταυγάζει, ως φάρος αρραγούς ενότητας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας στον κοινό ιερό αγώνα όλων μας για να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα Εθνικά μας Δίκαια».
Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε παραστεί στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Αλεξανδρούπολη
Μήνυμα φιλίας συνεργασίας και αποφασιστικότητας  απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Αλεξανδρούπολη, κατά την ομιλία του στην τελετή του αγιασμού των υδάτων της πόλης. Οπως επεσήμανε το μήνυμα φιλίας απευθύνεται προς όλους τους λαούς, καθώς η Ελλάδα αποτελεί φάρο αξιών, και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας. «Τείνουμε χείρα συνεργασίας και ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Τσίπρας. 
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην Αλεξανδρούπολη, «στο ανατολικότερο μεγάλο λιμάνι της ΕΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά, με την παρουσία και του ιδίου στην τελετή του εορτασμού, λέγοντας  ότι η πόλη έχει «μεγάλη ιστορία  και μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί με ενότητα ομοψυχία  και όραμα ώστε να γίνει εμπορικός, ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος  και να ναποδείξο0υμε ότι κάνουμε πράξη αυτό που πιστεύουμε βαθειά ότι στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης από τον Εβρο ως το Καστελόριζο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.
Σε σύντομη ομιλία του πριν την τελετή του αγιασμού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης είπε ότι οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στα προβλήματα της περιοχής αναπαύουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας. Ο Μητροπολίτης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού και στη Θράκη, «το μέλλον, τη δροσιά, την ομορφιά και τον ευοίωνο οιωνό στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή όπως είπε χαρακτηριστικά. «Σας παραχωρούμε χώρους για τη δημιουργία του γραφείου, αρκεί να σας έχουμε συνέχεια εδώ, κατέληξε ο Μητροπολίτης.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την δοξολογία των Θεοφανείων στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος χαιρέτησε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας σας, ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν».

Την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στη Σαλαμίνα παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Καθώς εισερχόμαστε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης και η Ελλάδα μοιάζει, ολοένα και περισσότερο, με μια μπλοκαρισμένη κοινωνία, η ευχή της Εκκλησίας μας για Θεία Φώτιση είναι σήμερα, περισσότερο επίκαιρη, αλλά και απαραίτητη από ποτέ. Από μόνη της, όμως, αυτή δεν αρκεί. Χρειάζεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:
«Ενωμένοι οι Έλληνες θα αποκτήσουμε πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση, με γνώμονα τις αξίες της ειλικρίνειας, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, για να ξεκινήσουμε την μεγάλη προσπάθεια για εθνική ανασυγκρότηση. Χρόνια πολλά, σε όλες και σε όλους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της τόνισε από τον Πειραιά ότι «εύχεται το φως της ημέρας να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να μας δείξει το δρόμο της συνεννόησης για να αφήσουμε αυτή την περιπέτεια που ζούμε τόσο χρόνια οριστικά πίσω μας.» «Ας είναι το 2017 η τελευταία δύσκολη χρονιά και χρόνια πολλά σε όσους που σήμερα γιορτάζουν» ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
"Η καλύτερη ευχή σήμερα είναι πριν η κυβέρνηση και το κουαρτέτο βυθίσουν το λαό μας στο απόλυτο σκοτάδι της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ο ίδιος ο λαός να φωτίσει τον μόνο ελπιδοφόρο δρόμο της πάλης, της συσπείρωσης με το ΚΚΕ, για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του" είπε στο μήνυμα που απηύθυνε για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ευχήθηκε από τον Πειραιά «ο σταυρός που αγίασε τα ύδατα να φωτίσει και τους ανθρώπους». Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένα εμπόδιο για να σωθεί η χώρα που είναι ο εγωισμός του κ.Μητσοτάκη και του κ.Τσίπρα»
«Ακόμα και τώρα που ξηλώνετε το πουλόβερ στο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ.Λεβέντης «επιμένουν ότι μπορούν μόνοι τους και ενώ οι αξιολογήσεις και όλα καθυστερούν.» Για ύστατη φορά κάνω έκκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μαζέψει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τη δημιουργία μια σοβαρής και μεγάλης κυβέρνησης που να φέρει επενδύσεις και να λύσει τα προβλήματα του τόπου, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε ότι «μόνος του ο κ.Τσίπρας θα καταρρεύσει και μόνος του ο κ.Μητσοτάκης θα φανεί πολύ κατώτερος πάσης προσδοκίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.