HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Α. Κατσανιώτης για δασικούς χάρτες: «Μνημείο προχειρότητας και νέο χαράτσι»

«Η άρον – άρον δημοσιοποίηση των δασικών χαρτών, προκειμένου να μην χαθεί η σχετική χρηματοδότηση από την Ε.Ε., όχι μόνο δεν απαλλάσσει ...

«Η άρον – άρον δημοσιοποίηση των δασικών χαρτών, προκειμένου να μην χαθεί η σχετική χρηματοδότηση από την Ε.Ε., όχι μόνο δεν απαλλάσσει τη κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες μιας προχειροδουλειάς που ταλαιπωρεί όλη την ελληνική περιφέρεια, αλλά αντίθετα αναδεικνύει την ανικανότητά της απέναντι και στα πολύ – πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι η κτηματογράφηση της χώρας».
Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, που λόγω των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που έχουν ανακύψει, κατέθεσε ερώτηση προς τα συναρμόδια υπουργεία, κάνοντας λόγο για προχειρότητα, αλλά και για φοροεισπρακτική λογική - σχετικά με τα τέλη αντιρρήσεων – που τελικά οδηγούν χιλιάδες ιδιοκτήτες σε απόγνωση.
«Οι πολίτες καλούνται ουσιαστικά να πληρώσουν ένα ακόμα χαράτσι, από 45 έως 3.600 ευρώ, για να αποδείξουν ότι η μέχρι τώρα περιουσία τους… είναι περιουσία τους!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, σημειώνοντας για παράδειγμα ότι στην Ηλεία χαρακτηρίζονται ως δασικές ακόμα και περιοχές με οικίες ενώ στη Μεσσηνία «εξαφανίζονται» ολόκληρες κατοικημένες περιοχές.
Οι στρεβλώσεις οφείλονται στη χρήση αεροφωτογραφιών δύο μόνο χρονικών οριζόντων (1945 και 2008) και όχι όσων είναι διαθέσιμων και απεικονίζουν με σαφήνεια ενδιάμεσες καταστάσεις, καθώς και στο γεγονός ότι δεν προηγήθηκε επαρκές και ξεκάθαρο στάδιο διαβούλευσης, τονίζει ο κ. Κατσανιώτης, που ζητάει από την κυβέρνηση να αποσύρει το σύνολο των δασικών χαρτών για να γίνουν διορθώσεις, ενώ σοβαρά ερωτήματα θέτει και ως προς το αδιάβλητο της εκδίκασης των αντιρρήσεων καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα δευτεροβάθμιας προσφυγής. Επίσης, τονίζει το ασφυκτικό πλαίσιο των εξήντα ημερών, αλλά και το υψηλό τέλος, ζητώντας ρύθμιση για επιστροφή του στον πολίτη που δικαιώνεται, καθώς πρόκειται για σφάλματα της δημόσιας διοίκησης.
«Οι κυβερνώντες της… Αττικής και οι τεχνοκράτες του κέντρου οφείλουν να κατανοήσουν ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο οι καταπατημένες εκτάσεις της Πεντέλης και της Γλυφάδας.  Στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν δεδομένες ιδιοκτησίες και καλλιέργειες δεκαετιών και το κράτος δεν μπορεί να ζητάει από τους πολίτες να αποδεικνύουν ότι δεν είναι… ελέφαντες και να τους τρέχει με προσφυγές για τις οποίες πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, χωρίς μάλιστα να υπάρχει δευτεροβάθμια εξέταση» προσθέτει ο κ. Κατσανιώτης, που την περασμένη Δευτέρα επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Δασών Αχαΐας και συζήτησε από κοντά με τα στελέχη της υπηρεσίας για τα προβλήματα που ανακύπτουν, αλλά και για τις τρομερές ελλείψεις υπό τις οποίες λειτουργεί η Υπηρεσία
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Εξάλλου, την ίδια μέρα ο κ. Κατσανιώτης επισκέφθηκε και τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις συνθήκες εργασίας των λιγοστών και απλήρωτων εκτιμητών του οργανισμού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστιο όγκο εργασίας, ενώ μέχρι και οι μετακινήσεις τους γίνονται με… λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Άμεσα, ο κ. Κατσανιώτης κατέθεσε νέα ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, επαναφέροντας στο προσκήνιο την ανάγκη άμεσης εκτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης των αγροτών
«Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται προς τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Αυτοί με τη σειρά τους, διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από το Δεκέμβριο του 2015. Παρόλα αυτά, οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, καταβάλλουν φιλότιμη προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο όγκο αιτήσεων λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα. Οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν αυξημένη φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις στους προς τον ΕΛΓΑ τη στιγμή που αποζημίωσή τους από αυτόν καθυστερεί» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση ο βουλευτής Αχαΐας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της υπηρεσίας ώστε να μην καθυστερούν οι αγροτικές αποζημιώσεις. Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης ζητάει ακριβές χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.