HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Τα μπλόκα σε Αχαΐα - Ηλέια

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα και στήνουν με τα τρακτέρ τους νέα μπλόκα, διαμαρτυρόμενοι για τις αποφά...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα και στήνουν με τα τρακτέρ τους νέα μπλόκα, διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στην φορολόγηση τους.
Στην Αχαΐα:
Κλειστή θα παραμείνει και σήμερα Πέμπτη 26/1  για δυο ώρες από 5 έως 7 το απόγευμα της η εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου (βενζινάδικα) από αγρότες της Αχαΐας.
Στην Ηλεία
Έτοιμοι να κόψουν στα δύο την Ηλεία είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού, με τη σημερινή κινητοποίηση στο Λατίφι, όπως μεταδίδει το ilialive.gr. Ο αριθμός των τρακτέρ αλλά και των συμμετεχόντων στο μπλόκο που στήθηκε τη Δευτέρα, αυξάνεται και σήμερα στις 11 έχει προαναγγελθεί από τους αγρότες ο συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου. Το σημείο στο Λατίφι είναι κομβικό χωρίς πολλές δυνατότητες παράκαμψης (μόνο μέσω Δουνεϊκών και όχι για μεγάλα οχήματα μπορεί να διεξαχθεί η κυκλοφορία) και είναι ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του νομού σε αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως και αυτό στο Κουρτέσι.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Το Σάββατο 28/1 πρόκειται να στήσουν το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα, αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.
«Το μπλόκο επρόκειτο να στηθεί την Πέμπτη, αλλά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων αποφασίσαμε στη γενική μας συνέλευση να στήσουμε τα τρακτέρ μας στα διόδια Μαλγάρων το Σάββατο», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι στην κινητοποίηση που αποφασίστηκε, συμμετέχουν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τις εξής περιοχές: Μάλγαρα, Κύμινα, Χαλάστρα, Σίνδος, ‘Αδενδρο, Βαλμάδα και Βραχιά.
Σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου, προχώρησαν λίγο μετά τις 18:30  το απόγευμα της Τετάρτης αγρότες της Λάρισας που συμμετέχουν στο μπλόκο της Μελούνας.
Οι αγρότες υλοποιούν την απόφαση τους που προβλέπει κλείσιμο της κεντρικής αρτηρίας στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου για λίγες ώρες.
Οι αγρότες της Μακεδονίας πραγματοποιούν συσκέψεις και παρατάσσουν τα τρακτέρ, ενώ οι Θεσσαλοί την Πέμπτη, στις 13.00, θα αποκλείσουν την Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο κόμβο της Νίκαιας.
Επίσης, οι αγρότες από τα Φάρσαλα δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί, στη διασταύρωση στο Βασιλί, από όπου θα ξεκινήσουν για να κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας.
«Όχι» σε άμεσους αποκλεισμούς δρόμων, προς το παρόν, αποφάσιασαν οι αγρότες της Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.