HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΥΠΕΣΔΑ: Οι Δήμοι να αναρτήσουν άμεσα τις προαγωγές δημοτικών υπαλλήλων

Εγκύκλιο για τις προαγωγές υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και Β Βαθμού εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών όπου κάνει γνωστό ότι οι δήμοι θα πρέπει...

Εγκύκλιο για τις προαγωγές υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και Β Βαθμού εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών όπου κάνει γνωστό ότι οι δήμοι θα πρέπει να αναρτήσουν άμεσα πίνακα προακτέων.
Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις προαγωγές δημοτικών υπαλλήλων γίνεται γνωστό ότι παρά το γεγονός, ότι το εν λόγω ζήτημα ρυθμίστηκε με το άρθρο 51 του νόμου 4407/2016 (Α΄ 134) από τις 27-7-2016, ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην ΕτΚ, σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στη συγκρότηση των συμβουλίων αυτών λόγω της πληθώρας σχετικών ερωτημάτων που ανέκυψαν από τους φορείς, ειδικότερα ως προς το θέμα του εισηγητή. 
Λόγω των ανωτέρω και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι όλοι οι φορείς πλέον αφενός έχουν συγκροτήσει τα υπηρεσιακά τους συμβούλια και αφετέρου έχουν κατατάξει το προσωπικό τους, καθώς κατά την πρώτη εφαρμογή του ανωτέρω νόμου οι προαγωγές θα πραγματοποιηθούν βάσει των ως άνω κατατάξεων, ο κ. Πουλάκης με την εγκύκλιο που εξέδωσε κάνει γνωστό ότι καθίσταται άμεση υποχρέωση της Διοίκησης η κατάρτιση των πινάκων προακτέων, στην περίπτωση κατά την οποία αυτοί δεν έχουν ακόμη καταρτιστεί. 
Επίσης διευκρινίζει ότι για την εγγραφή στους εν λόγω πίνακες κρίνονται οι υπάλληλοι που συμπληρώνουν τον απαιτούμενο για την προαγωγή χρόνο από 1-5-2016 έως 30-4-2017 ανεξάρτητα από την ημερομηνία οριστικοποίησής τους. Τέλος, θέτει υπόψη ότι το προσωπικό των ΟΤΑ α΄ βαθμού δεν υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης του άρθρου 35 του ν.4440/2016 (Α΄ 224) σχετικά με την έναρξη ισχύος των πινάκων προακτέων. Στην περίπτωση ανάλογης νομοθετικής ρύθμισης και για το προσωπικό αυτό, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από την υπηρεσία . 
Για τις προαγωγές υπαλλήλων Περιφερειών γίνεται γνωστό ότι ρυθμίστηκε το ζήτημα της έναρξη ισχύος των πινάκων προακτέων κατά την πρώτη εφαρμογή του άρθρου 83 του Υ.Κ.,όπως ισχύει προκειμένου για τους υπαλλήλους που υπάγονται στις διατάξεις του εν λόγω Κώδικα. Κατά συνέπεια η εν λόγω διάταξη τυγχάνει εφαρμογής και στους υπαλλήλους των Περιφερειών.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.