HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αίτημα πτώχευσης εταιρείας συμφερόντων Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου

Αίτημα υπαγωγής στις διατάξεις του Chapter 11 (Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα) για προστασία από τους πιστωτές της κατέ...

Αίτημα υπαγωγής στις διατάξεις του Chapter 11 (Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα) για προστασία από τους πιστωτές της κατέθεσε στη Νέα Υόρκη, η ναυτιλιακή Toisa συμφερόντων Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1982 στη Μεγάλη Βρετανία, κατέχει και λειτουργεί δεξαμενόπλοια μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι δραστηριότητές της εκτείνονται στη Β. Θάλασσα, τη Βραζιλία, τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Δ. Αφρική, τη Μεσόγειο και τον Κόλπο του Μεξικού.
Αιτία της κακής πορείας της εταιρείας σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές ήταν η πτώση της τιμής του πετρελαίου με αποτέλεσμα οι εταιρείες εξόρυξης να μειώσουν το έργο τους αφού ήταν ασύμφορη η εξόρυξη και να δημιουργηθεί γενικότερο πρόβλημα.
Ο Καλαβρυτινός πλοιοκτήτης, με το αίτημα αυτό, ζητάει την προστασία της εταιρείας βάσει του πτωχευτικού δικαίου και των 26 πλοίων της μεταξύ των οποίων 26 πλοία που ανεφοδιάζουν και εξυπηρετούν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, 13 δεξαμενόπλοια και επτά φορτηγά. Στα περιουσιακά στοιχεία της Toisa περιλαμβάνονται και δύο αεροσκάφη Gulfstream.
Να σημειωθεί οτι οι άλλες εταιρείες του κ. Καλλιμανόπουλου, η Sealion Shipping με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και οι εταιρείες διαχείρισης Marine Management Services και Marine Management Bulker Services που έχει με έδρα την Ελλάδα δεν καλύπτονται από το πτωχευτικό δίκαιο.
Ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος τον τελευταίο μήνα βρέθηκε στο Λονδίνο για συζητήσει με δανειστές του όμως η άκαμπτη θέση τους και η πρόθεσή τους να του «κρατήσουν» πλοία στα λιμάνια λόγω χρεών, τον οδήγησε στην απόφαση να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.
Οι βασικές πιστώτριες τράπεζες είναι η Danish Ship Finance με 123 εκατομμύρια δολάρια, η DNB Bank με 115 εκατομμύρια δολάρια και η ING Bank επίσης με 115 εκατομμύρια.
Εφοπλιστής δεύτερης γενιάς, ο κ. Καλλιμανόπουλος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 60 ιδρύοντας την Τ&Τ Inc. Το 2011 ο εφοπλιστής είχε προκαλέσει αίσθηση όταν προχωρούσε στην παραγγελία αρχικά 4 και σε δεύτερη φάση 6 τάνκερ νέας τεχνολογίας, με συνολικό κόστος – σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις ναυλομεσιτικών κύκλων – στα 550 εκατ. δολάρια.
Ο  κ. Καλλιμανόπουλος είναι ευρύτερα γνωστός στον τόπο μας και όχι μόνο, για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο, ιδιαίτερα στη γενέτειρά του τα Καλάβρυτα, έχοντας μάλιστα τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα.  
Ο πατέρας του Περικλής Καλλιμανόπουλος είχε ξεκινήσει να ασχολείται με τη ναυτιλία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανοίγοντας ναυλομεσιτικό γραφείο στον Πειραιά, ενώ αγόρασε το πρώτο φορτηγό πλοίο του το 1924. Μέχρι το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η εταιρεία του Hellenic Lines είχε αποκτήσει στόλο 8 πλοίων, εκ των οποίων 7 βυθίστηκαν για να ανακάμψει μεταπολεμικά ξεκινώντας με την απόκτηση 5 φοτηγών Liberty. Ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 1979 μετά το θάνατο του πατέρα του.
Να σημειώσουμε το "UNITED KALAVRYTA" δεν ανήκει στην υπό πτώχευση εταιρεία.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με πληροφορίες από www.wsj.com, newmoney.gr, capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.