HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πολικές θερμοκρασίες φέρνει η «Αριάδνη»

Ένα πρωτοφανές κύμα χιονιά (και όπως όλα δείχνουν χειρότερο από αυτό της Πρωτοχρονιάς), πρόκειται να χτυπήσει την χώρα μας τις επόμενες ...

Ένα πρωτοφανές κύμα χιονιά (και όπως όλα δείχνουν χειρότερο από αυτό της Πρωτοχρονιάς), πρόκειται να χτυπήσει την χώρα μας τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη.
Πρόκειται για το φαινόμενο που οι μετεωρολόγοι αποκαλούν «Αριάδνη», και του οποίου τα πρώτα ισχυρά δείγματα θα δούμε από το βράδυ της Πέμπτης και στη συνέχεια την Παρασκευή.
Όπως μεταδίδει το meteo.gr, την Πέμπτη 05/01, η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.  Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.

Αναλυτικά:
➤Την Πέμπτη 05/01, η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας από το απόγευμα ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όπως η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα  γρήγορα προς τα ανατολικά,  οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.  Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.
➤Την Παρασκευή 06/01, καθώς η Αριάδνη θα βρίσκεται πάνω από το Αιγαίο (Χάρτης 1), τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα (Χάρτης 2). Από το μεσημέρι/απόγευμα της Παρασκευής αναμένονται χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ:
Δείτε τους χάρτες με την πρόβλεψη χιονοπτώσεων:






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.