HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Πρακτικό Συνεδρίασης (13/01/2017) Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 13/01/2017 και ώρα 21:30, στην αίθουσα Θαν...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 13/01/2017 και ώρα 21:30, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε για:
α. ευχαρίστησε τον κ. Βασίλη Καρρά, αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Κλειτορίας, για την προμήθεια υλικών (τσιμέντα – άμμο) στην κοινότητά μας, βελτιώνοντας την εσωτερική οδοποιία.
β. την ανάθεση του κλαδέματος των δένδρων (χωριού και προς το Διάσελο) στον κ. Γεώργιο Περ. Κατσή.
γ. τον συμβολικό στολισμό του χωριού για τις εορτές των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Θεανθρώπου από τον κ. Ιωάννη Μιχ. Σβίγγο.
δ. την έντονη διαμαρτυρία μερικών κατοίκων του χωριού για τον ελλιπή στολισμό. 
Διανύουμε την 7η χρονιά της έντονης οικονομικής κρίσης της χώρας μας, και θεωρούμε πως η αγορά χριστουγεννιάτικων στολιδιών αλλά και η κατανάλωση του ρεύματος που απαιτείται για τη λειτουργία τους δεν συνάδουν με την εποχή μας. Αντί αυτών, προτιμήθηκε η αγορά τροφίμων για το Καλλιμανοπούλειο γηροκομείο Καλαβρύτων, στο οποίο έγινε η παράδοση από τον κ. Γεώργιο Κων/νου Γιουρούκο, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμώς. 
ε. την παραβίαση της κεντρικής πόρτας εισόδου του νέου Δημοτικού Σχολείου από αγνώστους. 
Το Τοπικό Συμβούλιο, πέραν των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συζήτησε τα άμεσα προβλήματα του χωριού που απαιτούν λύση εντός του 2017, προβλήματα που είναι συνυφασμένα με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της κοινότητας. Το Τοπικό Συμβούλιο Λυκούριας, προτείνει στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Βασίλη Καρρά όπως εντάξει στις προτεραιότητες της Δ.Ε. για το 2017:
1. Την ύδρευση των σταύλων στην περιοχή Μαλτιγιάννι (Απόφαση Νο 19/2016 του Τοπικού Συμβουλίου). Πρόκειται για 12 ενεργούς σταύλους, δυναμικότητας 5.000-6.000 κεφαλιών. 
2. Την βελτίωση του δικτύου ύδρευσης (Απόφαση Νο 26/2016), και πιο συγκεκριμένα: 
α) αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα (300 m)
β) αντικατάσταση της σιδερένιας σωλήνας του νερού της Τριανταφυλλιάς (1.500 m). 
Η οικονομική επιβάρυνση και για τα δύο έργα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ως 12.000 ευρώ, καθώς θα γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαβρύτων, με τη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας του χωριού μας. 
Ελπίζουμε και τα δύο αιτήματα του Τοπικού Συμβουλίου να γίνουν άμεσα αποδεκτά προς υλοποίηση από τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Καρρά, δεδομένου του πραγματικού του ενδιαφέροντος για την επίλυση των προβλημάτων της κοινότητάς μας. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1. Αιτήσεις κατοίκων για δημοτικά τέλη
2. Συντήρηση του νέου Δημοτικού Σχολείου (απόφαση Νο 27/2017)
Το Δημοτικό Σχολείο σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια λόγω μείωσης του αριθμού των μαθητών. Το Τοπικό Συμβούλιο, την τελευταία διετία έχει προβεί σε επιδιόρθωση μικρών βλαβών, αλλά τον τελευταίο μήνα λόγω και των έντονων καιρικών φαινομένων εμφανίστηκαν προβλήματα με την στεγανότητα της σκεπής. 
Μόλις βελτιωθεί ο καιρός και υπάρξει η δυνατότητα ελέγχου της σκεπής, πρόθεσή μας είναι η πλήρης ενημέρωση του υπευθύνου για θέματα σχολικών κτιρίων κ. Νικολάου Μαγκαφά, βοηθού Δημάρχου του Δήμου Καλαβρύτων, τον οποίον και εκ των προτέρων ευχαριστούμε για την άμεση και ειλικρινή κατανόηση που επέδειξε όταν του ετέθη το θέμα σε προφορική συζήτηση. 
Ο Πρόεδρος Τα μέλη
Κοντογιάννης Σοφοκλής Ροδάκης Ιωάννης Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.