HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Μάνεσι Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Με χαρακτηριστική πληθωρικότητα και ευλάβεια, με αισθήματα βαθιάς τιμής και αγάπης προς τον Άγιο Νικόλαο τίμησαν τη μνήμη του Πολιούχο...

Με χαρακτηριστική πληθωρικότητα και ευλάβεια, με αισθήματα βαθιάς τιμής και αγάπης προς τον Άγιο Νικόλαο τίμησαν τη μνήμη του Πολιούχου τους οι κάτοικοι του χωριού Μανεσίου Καλαβρύτων.
Μεγάλη ήταν η προσέλευση των κατοίκων του χωριού καθώς και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν στον ομώνυμο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του Αγίου Νικολάου, ζητώντας  τη χάρη και την ευλογία του.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2016 με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του π. Κων/νου Μητρόπουλου, πρωτοπρεσβυτέρου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντων των π. Γεωργίου Τζελέπη, π. Δημητρίου Τζελέπη, π. Χρήστου Μπίρμπα και π. Ανδρέα Ρηγόπουλου. Κορύφωση της Θρησκευτικής Πανήγυρης ήταν η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής  Ορχήστρας Καλαβρύτων. 
Το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2016 τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, με δωρεά άρτων από κατοίκους του χωριού. Στο τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Μανεσίου προσέφεραν γλυκά στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας και στη συνέχεια καφέ και αναψυκτικά στο παραδοσιακό καφενείο «Το Τζάκι».
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους κληρικούς που λάμπρυναν με την παρουσία τους τις τελετές, το Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Γεώργιο Λαζουρά, τον Αντιδήμαρχο, κ. Δημήτριο Χουλιάρα, τις Βοηθούς Δημάρχου,  κ. Ευτυχία Παπαναγιώτου και κ. Χρύσα Παπαδάτου που μας τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης τον Μαέστρο, κ. Γεώργιο Μπαμπαράκο και όλα τα παιδιά της Φιλαρμονικής και φυσικά όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην άψογη διοργάνωση του εορτασμού.

Ευχόματε ολόψυχα Ο Άγιος Νικόλαος να χαρίζει σε όλους μας
υγεία και ευτυχία σε κάθε βήμα της ζωής μας, δύναμη και ελπίδα σε κάθε δυσκολία της εποχής μας.





Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατερίνα Νικολακοπούλου
Η Κατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1991 και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις Κλασικές Σπουδές. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, είναι γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων και ασχολείται με την αρθρογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.