HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρακτικό Συνεδρίασης (02/12/2016) Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 02/12/2016 και ώρα 21:30, στην αίθουσα Θαν...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 02/12/2016 και ώρα 21:30, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, με απόντα τον τοπικό σύμβουλο κ. Ιωάννη Ροδάκη. 
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε για: 
α. την επίπλωση του ξενώνα του Αγροτικού Ιατρείου από την Δ.Ε. Κλειτορίας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον κ. Βασίλη Καρρά, Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. για τις ενέργειές του. 
β. την τοποθέτηση πόρτας στην ανατολική πλευρά της πλατείας για μεγαλύτερη ασφάλεια των μικρών παιδιών που κινούνται/ παίζουν σε αυτή. 
γ. την προμήθεια σύρματος για την βελτίωση της περίφραξης των φυτεμένων δένδρων προς το Διάσελο. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, συζητήθηκαν δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης: 
1. Ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Θανάσης Σβίγγος έθεσε το άλυτο ως σήμερα πρόβλημα του καθαρισμού των ποταμών. Το Τοπικό Συμβούλιο, από της αναλήψεως των καθηκόντων του, απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία διαθέτει την υποδομή για την εκτέλεση αντίστοιχων έργων που απαιτούν βαρέως τύπου μηχανήματα. Παρ’όλα αυτά, δεν επέδειξε αντίστοιχο ενδιαφέρον, παρά παραπομπή της ευθύνης σε άλλες κρατικές υπηρεσίες. 

Το Τοπικό Συμβούλιο προτείνει στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Βασίλη Καρρά: 
α. όπως εξασφαλίσει την έγκριση - επίβλεψη και εποπτεία του Δασαρχείου Καλαβρύτων για τον καθαρισμό των ποταμών 
β. η κοινότητα Λυκούριας, εφόσον απέτυχαν οι μέχρι σήμερα προσπάθειες για κινητοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, σκοπεύει να απευθυνθεί σε ιδιώτη χειριστή βαρέος μηχανήματος για να αφαιρέσει από τα ποτάμια (Κατσάνας - Βίγγου - Λάδωνα) τις πεσμένες λεύκες και πλατάνια που εμποδίζουν την ροή των υδάτων και με την πρώτη κακοκαιρία πλημμυρίζουν τα χωράφια, καταστρέφοντας και τις ελάχιστες εναπομένουσες καλλιέργειες. 
2. Το Τοπικό Συμβούλιο Λυκούριας, λαμβάνοντας υπόψιν και τις διαμαρτυρίες των συγχωριανών για τα προβλήματα των μετακινήσεων από Λυκούρια - Κλειτορία (για δημόσιες υπηρεσίες - ιατρό - συνταγογράφηση - τράπεζες), προτείνει στην Δ.Ε. Κλειτορίας την λειτουργία δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας σε ημέρες και ώρες που να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Λυκούριας και όχι μόνο. 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν: 
1. Αίτηση κατοίκων για βελτίωση του δρόμου προς Σπαρτιά (Απόφαση Νο 25/2016) με άσφαλτο ή τσιμέντο. Το Τοπικό Συμβούλιο προτείνει όπως σε πρώτο στάδιο ο δρόμος στρωθεί με αμμοχάλικο και σε δεύτερο χρόνο (με καλύτερη οικονομική κατάσταση του Δήμου) όπως γίνει τσιμεντόστρωση. 
2. Δίκτυο ύδρευσης (Απόφαση Νο 26/2016) 
Το δίκτυο ύδρευσης του χωριού είναι αρκετών δεκαετιών, με συχνές και πολυδάπανες βλάβες και απώλειες νερού που ξεπερνούν το 30% από τις πηγές ως την δεξαμενή. Πέραν αυτού, υπάρχουν δύο μείζονα προβλήματα που χρήζουν άμεσης βελτίωσης, καθώς σχετίζονται με την υγεία των κατοίκων: 
α. Υπάρχει υπολειμματικό δίκτυο 300m με αμιαντοσωλήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για άμεσες αλλά και μακροχρόνιες επιπτώσεις, καθόλου ευχάριστες για την υγεία. 
β. Στο δίκτυο της Τριανταφυλλιάς, ένα μέρος του δικτύου μήκους περίπου 1.000 μέτρων, οι σωλήνες είναι σιδερένιες και σκουριασμένες. Το Τοπικό Συμβούλιο θεωρεί την αντικατάσταση του αμιάντου και των σιδηροσωλήνων, ως άμεση και επείγουσα προτεραιότητα της Δ.Ε. Κλειτορίας. 

Τα δύο έργα είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν από την Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε. Κλειτορίας, καθώς βρίσκονται επί χωμάτινων δρόμων, το δε κόστος των σωλήνων είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Καλαβρύτων. 

Ο Πρόεδρος Κοντογιάννης Σοφοκλής
Τα μέλη  Ροδάκης Ιωάννης Σβίγγος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.