HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΟΔΕ Αχαΐας: Η Συνένωση των νοσοκομείων θα οδηγήσει σε υποβάθμισή τους

Ανακοίνωση με την οποία θίγει το ζήτημα της ύπαρξης της ΥΠΕ, αφού απαξιώνεται ως θεσμός, εξέδωσε ο Γιώργος Πυρπιρής, ενώ παράλληλα έκρου...

Ανακοίνωση με την οποία θίγει το ζήτημα της ύπαρξης της ΥΠΕ, αφού απαξιώνεται ως θεσμός, εξέδωσε ο Γιώργος Πυρπιρής, ενώ παράλληλα έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το Νοσοκομείου του Ρίου.
Η ανακοίνωση του Τομεάρχη Υγείας της ΝΟΔΕ, Γιώργου Πυρπιρή αναφέρει:
"Η αδυναμία της Κυβέρνησης να στηρίξει τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής  με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, τώρα μιλάνε για συνένωση νοσοκομείων.
Αυτό με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του νοσοκομείου του Αιγίου και μεγαλύτερο όγκο ασθενών προς το Ρίο.
Το Ρίο δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που έχει και με την υποχρηματοδότηση που υπάρχει.
Βάζοντας μία ταμπέλα σε ένα νοσοκομείο δεν έπεται ότι αναβαθμίζεται, απεναντίας, δίνοντας στην κυκλοφορία και τη νέα εθνική οδό, σε 15 λεπτά οι ασθενείς από το Αίγιο θα είναι στο Ρίο, άρα ποιος ο λόγος ύπαρξης του νοσοκομείου του Αιγίου;
Η ΥΠΕ οφείλει να πάρει θέση, καθώς και το Υπουργείο τι σκέφτεται για τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής, όπως και για το νοσοκομείο του Αιγίου.
Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η παράδοση του Αγ. Ανδρέα, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει. Παράλληλα, να υπάρξει στελέχωση με προσωπικό, εναλλάξ εφημερία με το Ρίο, το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας να έχει όλες τις κλινικές και τα τμήματα που λειτουργούν στο Ρίο πλήρως στελεχωμένα. Μόνο έτσι θα ανακουφιστεί το Ρίο και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής θα έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας.
Αναρωτιόμαστε, άλλωστε, ποιος ο λόγος ύπαρξης της ΥΠΕ όταν απαξιώνεται σαν θεσμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.