HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσίπρας: Βούληση για συνέχιση της στενής συνεργασίας με τη Ρωσία

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Τον επι...

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.
Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στις καλές προοπτικές που διαπίστωσε ως προς τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.
Ταυτόχρονα μετέφερε στον κ. Τσίπρα θερμές ευχές, όπως είπε, από τον τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Λαβρόφ ενώ αναφέρθηκε και στο αφιερωματικό έτος μεταξύ Ελλάδα και Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι μέσω αυτού «συμβάλουμε στην ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων».
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στην αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται.
«Και σήμερα και στο μέλλον θα συζήτησουμε με τους Ελληνες εταίρους τους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ. «Και στην περίπτωση της Συρίας και Κυπριακού το κυριότερο είναι να υλοποιηθούν τα συμφωνθέντα βάσει ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ», συμπλήρωσε.
Τέλος τόνισε ότι η ρωσική πλευρά είναι «προσηλωμένη στις απαραίτητες αρχές του Κυπριακού και ενάντια στις ιδέες επανεξέτασης αυτών των αρχών, στο να τεθούν τεχνητές προθεσμίες επίλυσής του, ενώ είναι και κατά των επεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.