HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με μήνυμα Μέρκελ και εν μέσω αντιδράσεων ξεκίνησε η Ελληνογερμανική συνέλευση

Ξεκίνησαν χθες στο Ναύπλιο οι εργασίες της 6ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη με ...

Ξεκίνησαν χθες στο Ναύπλιο οι εργασίες της 6ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης», η οποία διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ναυπλιέων. Παρών στην συνέλευση και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς. 
Στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στο Νάυπλιο, μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Γερμανίδας καγκελαριου, όπου μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι «Το ζητούμενο είναι να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μάθουμε ο ένας από τον άλλον με αυτοπεποίθηση και έναν ευρύ διάλογο μεταξύ των δήμων και των περιφερειών». 
Η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στην πληθώρα των συνεργασιών μεταξύ δήμων, που έχουν προκύψει από το 2010 όταν και ιδρύθηκε η Ελληνογερμανική Συνέλευση. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε  στο προσφυγικό, το οποίο και βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας των δύο πλευρών την περασμένη χρονιά.
«Ζητήματα στέγασης, σίτισης, καταγραφής και περίθαλψης αποτέλεσαν μια μεγάλη πρόκληση για δήμους τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι μπορεί ο αριθμός των νέων αφίξεων να έχει μειωθεί πλέον σημαντικά, ωστόσο τα ζητήματα της παραμονής των προσφύγων παραμένουν επίκαιρα, ιδιαίτερα για εκείνους, που πρόκειται να παραμείνουν μακροπρόθεσμα στις χώρες υποδοχής.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: 
«Μέσα απ’ τον διάλογο που ξεκινά σήμερα στο Ναύπλιο, προτάσσοντας το αυτοδιοικητικό συμφέρον, ξεκινάμε μια συνεργασία, προκειμένου να επιλύσουμε ή να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της πολιτικής που μέχρι σήμερα ακολουθήθηκε»
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, υπογράμμισε  ότι ο θεσμός της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ξεπέρασε τις αρχικές επιφυλάξεις και έφερε στο πυλώνα των εξελίξεων την αυτοδιοίκηση και τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.
Αυτοί οι θεσμοί, όπως είπε ο περιφερειάρχης, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «η κοινωνική αλληλεγγύη και η συνεργασία των αυτοδιοικητικών θεσμών, αποτελούν την πρώτιστη επιλογή για την εμπέδωση της ευρωπαϊκής συνείδησης, καθώς όλοι συνομολογούμε ότι η Ευρώπη έχει μέλλον».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τατούλης τόνισε:
«Δημιουργούμε ισχυρότερες θέσεις και θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα», σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν την περιφερειακή και δημοτική αυτοδιοίκηση, αποτελούν την καλύτερη ασφάλεια και την καλύτερη εγγύηση για την εξέλιξη αυτού του θεσμού».

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, υπογράμμισε ότι χρειάζονται ριζοσπαστικές λύσεις ενώ αναφερόμενος στην Γερμανία είπε:
«Πρέπει να τελειώνουμε ο καθένας με τις ευθύνες του» και πρόσθεσε:
«Κάποτε βοηθήσαμε και εμείς ως χώρα την Γερμανία, σήμερα θέλουμε πραγματική βοήθεια».
Όσον αφορά στο ρόλο της αυτοδιοίκησης, είπε ότι οι πολίτες την εμπιστεύονται, γι’ αυτό και διαμαρτύρονται:
Διότι γνωρίζουν πως διαμαρτύρονται σε ανθρώπους που ακούν, επεξεργάζονται και κάνουν κινήσεις για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των διαμαρτυρομένων.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι πρέπει να γίνει μία ρηξικέλευθη αλλαγή και να πάμε σε ένα νέο μοντέλο, αυτό της παραγωγής, «που ισοδυναμεί με κοινωνική ευημερία».
Και αυτό το μοντέλο, όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός, «θα πρέπει να το προτείνουμε εμείς από αυτή την Συνέλευση».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης  δήλωσε τα εξής: 
«Η διοργάνωση της Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου είναι μία ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών μας, μεταξύ των Δήμων της Ελλάδος και της Γερμανίας, στο πλαίσιο της μεγάλης οικογένειας που όλοι ανήκουμε, στην οικογένεια της Ευρώπης. 
Κοινός μας στόχος είναι, μέσα από τη συνεργασία και τις συνέργειες των αυτοδιοικητικών δομών όλης της Ευρώπης, να ενισχυθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να στείλουμε το μήνυμα προς τις κεντρικές κυβερνήσεις πως μέσα από την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης των οικονομιών στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε με τον βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών μας».
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Peter Schoof  Πρεσβευτής της Γερμανίας στης Ελλάδα, ο Roger Kehle Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ο Gerhard Bayer Έπαρχος του Σβεμπις Χαλ και ο Hans Joachim Fuchtel Υφυπουργός και Επιτετραμένος της Καγκελαρίου για την Εληνογερμανική Συνέλευση.
Κατά τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συζητηθούν οι προοπτικές ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές της Ελληνογερμανικής Τοπικής και Περιφερειακής Συνεργασίας.
Επιπρόσθετα θα διεξαχθούν παράλληλες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή εμπειριών στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, τη σύναψη αδελφοποιήσεων μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή της νεολαίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Παράλληλα στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούνεκπαιδευτικές επισκέψεις και φόρουμ με θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία και το επιχειρείν.

Έντονες οι αντιδράσεις με μπροστάρηδες Καλαβρυτινούς
Μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Παλιάς Βουλής στο Ναύπλιο πραγματοποίησαν πολίτες, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες ενάντια στην ''6η Ελληνογερμανική Συνέλευση'' και την επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.Στη συγκέντρωση τα πανό τον Καλαβρύτων που έγραφαν "Τα μαρτυρικά Καλάβρυτα απαιτούν δικαιοσύνη" και "Τα μαρτυρικά Καλάβρυτα λένε ΟΧΙ στη νέα Γερμανική κατοχή" είχαν την πρώτη θέση.
Ο Χαρίλαος Ερμείδης πρόεδρος των θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και μέλος του Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και ο Αλέκος Σαρδελιάνος μέλος της ΛΑΕ με πανό και συνθήματα έδιναν τον τόνο στις διαμαρτυρίες 
Συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, μέλη της ΛΑΕ ,της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,του ΕΠΑΜ και πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Βουλευτικό στο Ναύπλιο, την ώρα της έναρξης της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.Ανάμεσα τους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Κώστας Ήσυχος, η Ραχήλ Μακρή, ο Θανάσης Πετράκος, ο Δημήτρης Στρατούλης,ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Παντελής Κοκκινόπουλος.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος).
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της έντονης αστυνομικής δύναμης που υπήρχε γύρω από το Βουλευτήριο του Ναυπλίου, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς το απόγευμα είχαν περικυκλώσει το κτίριο, για να ''προστάτευσουν'' του εισερχομένους στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, οι οποίοι εκείνη τώρα τύχαιναν της έντονης αποδοκιμασίας των συγκεντρωμέννων.

Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας
Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και των Ενώσεων Θυμάτων των Καλαβρύτων (παρών ο Πρόεδρός της Χαρίλαος Ερμείδης και μέλη της), της Βιάννου (Αριστομένης Συγγελάκης), του Διστόμου (ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς), της Μουσιωτίτσας (Παναγιώτης Παππάς), του Ζαγορίου (Δημήτρης Χαντζαρόπουλος) και μαρτυρικών χωριών της Πελοποννήσου (Κώστας Αλεξίου και άλλοι) καθώς και οι Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος κ.α. έδωσε δυναμικό παρών στο Ναύπλιο σε μια μαζική συγκέντρωση ενεργών πολιτών, αυτοδιοικητικών, πολιτικών κομμάτων και κινήσεων εναντίον της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης του κ. Φούχτελ.
Βροντοφωνάξαμε ΕΩΣ ΕΔΩ! στην λεηλασία και άλωση του περήφανου αυτού τόπου. ΕΩΣ ΕΔΩ! στη γερμανική στρατηγική διείσδυση στην ελληνική παραγωγική, πολιτική και πνευματική ζωή, μια διείσδυση που διαβρώνει τον πυρήνα της χώρας μας. ΕΩΣ ΕΔΩ! στην κατάλυση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. ΕΩΣ ΕΔΩ! στην υπονόμευση της Δημοκρατίας! ΕΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!
Υπενθυμίζουμε ότι η κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενη «ελληνογερμανική συνέλευση» δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας νεοαποικιακός θεσμός, αμιγώς γερμανικής εμπνεύσεως, παράγωγος της διαδικασίας άνευ όρων υποταγής της Ελλάδας στους δανειστές και τη Γερμανία. Αποτελεί τον κυριότερο, ίσως, από τους «θεσμούς», «ιδρύματα», «πρωτοβουλίες» και άλλα εργαλεία, που έχουν στη διάθεσή τους για την απόβασή τους στην Ελλάδα και την λεηλασία του εθνικού μας πλούτου.
Για τους σχεδιασμούς στην Ελλάδα του κ. Φούχτελ, του κ. Ρίχτερ, του κ. Σόιμπλε και της γερμανικής ελίτ ισχύει η παροιμία «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι»! Όπως επισημαίνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα«ανομολόγητος στόχος επίσης των ποικίλων γερμανικών μεθοδεύσεων («Ελληνογερμανική Συνέλευση», αδελφοποιήσεις ελληνικών και γερμανικών δήμων, πρωτοβουλίες όπως το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» κ.α.) είναι να στραφούν οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και οι Δήμοι της χώρας μας μακριά από την εθνική υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και να απαλλαγεί η σύγχρονη Γερμανία από το άγος των ναζιστικών εγκλημάτων χωρίς «Δικαιοσύνη και Αποζημίωση».
Δεν θα το επιτρέψουμε. Ο πολύπαθος λαός μας, που στενάζει κάτω από τον Χειμώνα των Μνημονίων θα ξεσηκωθεί και θα σπάσει τα δεσμά του διεκδικώντας το δικαίωμά του στη ζωή, την πρόοδο και την ευημερία. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους όσοι «πρόθυμοι» σπεύδουν αφελώς ή ιδιοτελώς να υπηρετήσουν τους γερμανικούς σχεδιασμούς!
Η Ελλάδα δεν είναι και δεν θα γίνει προτεκτοράτο! Είναι μια χώρα με ένδοξη ιστορία την οποία και θα τιμήσει για μια ακόμη φορά!  Με κάθε τίμημα!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.