Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θρίλερ με το αεροσκάφος στα Καλάβρυτα - Που επικεντρώνονται οι έρευνες

τα σημεία ερευνών του C-130 Το θρίλερ με το αεροσκάφος τύπου Cessna 172 συνεχίζεται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEW...

τα σημεία ερευνών του C-130
Το θρίλερ με το αεροσκάφος τύπου Cessna 172 συνεχίζεται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί κοντά στα Καλάβρυτα και προς Ζαχλωρού.
Όπως ενημερώσαμε από την πρώτη στιγμή (διαβάστε εδώ) και μετά από επικοινωνία του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΝEWS με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης, το αεροσκάφος, ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση μεταξύ, Μέγαρα-Ρίο-Καλάβρυτα-Μέγαρα όταν ξαφνικά, λίγο μετά την απογείωσή του στις 17:35, έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου, ενώ βρισκόταν κοντά στην περιοχή των Καλαβρύτων. 
Το χρονικό:
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: Το αεροσκάφος είχε ενημερώσει στις 17:15 τον Πύργο ελέγχου της Αδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.
Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 
Άμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου - Ζαχλωρούς. Νωρίτερα είχε ζητηθεί και η συνδρομή του λιμενικού για έρευνες στο θαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού κοντά στο Ξυλόκαστρο.
Στην περιοχή των Καλαβρύτων επιχειρούν επίσης χερσαίες δυνάμεις για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, ενώ στο σημείο βρίσκονται τρία οχήματα της πυροσβεστικής και ένα κλιμάκιο από την ΕΜΑΚ Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μονοκινητήριο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άτομα, ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
9:00 - Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και άνδρες της 6ης ΕΠΑΚ ερευνούν στην περιοχή της Ζαχλωρούς περίπου 14-16 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων
22:50 Εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Τσέσνα που αγνοείται από το απόγευμα στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 32χρονο πιλότο των Super Puma, ενώ υπάρχει και ένας εκπαιδευόμενος.
11:00 - Οι έρευνες συνεχίζονται με επίκεντρο την περιοχή πίσω από το Μέγα Σπήλαιο προς τη λίμνη Τσιβλού. 
5:00 Με το πρωτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.