HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ. Παπαθεοδώρου: «Κίνδυνος από την κατασκευή των συγκοινωνιακών έργων στην περιοχή της Αιγιαλείας»

«Σ τον Δήμο Αιγιαλείας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ροδοδάφνης επανειλημμένα κάτοικοι και τοπικοί φορείς έχουν επισημάνει την αυξημ...

«Στον Δήμο Αιγιαλείας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ροδοδάφνης επανειλημμένα κάτοικοι και τοπικοί φορείς έχουν επισημάνει την αυξημένη πιθανότητα, ενόψει και της χειμερινής περιόδου, καταστροφών από την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας», αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
«Υπενθυμίζουμε ότι σε ερώτηση μας (αριθμ. πρωτ. 6601/29-6-16) σας είχαμε επισημάνει το πρόβλημα και την ανάγκη για τις απαραίτητες εργασίες πρόληψης στο ρέμα Αμφιτρίτης – περιοχή Ροδοδάφνης, καθώς, μετά την κατασκευή των έργων, γίνεται ο τελικός αποδέκτης πολύ μεγάλης περιοχής ,η δε απόληξή του είναι πολύ μικρή και αποφραγμένη.
Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι είναι απαραίτητο άμεσα να διασφαλισθεί συνολικά η περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα στο βαθμό που εγείρονται σοβαρά θέματα ασφάλειας από την ανυπαρξία πρόβλεψης κατασκευής υδραυλικών έργων. Παρόμοια φαινόμενα παρουσιάζονται και σε παρακείμενες στα γεωγραφικά όρια της περιοχής Ροδοδάφνη γέφυρες όπου υπάρχουν απορροές υδάτων.
Παρά τις επισκέψεις κλιμακίων του Υπουργείου στην περιοχή και τις συνεχείς επισημάνσεις από τις τοπικές αρχές παραμένει η προβληματική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι εξαιτίας των τεχνικών παρενεργειών από τα έργα, με άμεσο κίνδυνο δυσχερέστερων καταστάσεων στο  μέλλον και βλαπτική επίδραση στην περιοχή και στις περιουσίες των κατοίκων.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προβληματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και με ποιό χρονοδιάγραμμα;
Πώς αξιολογούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας τα ανωτέρω στοιχεία, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι απαραίτητες εργασίες στις εργασίες κατασκευής των συγκοινωνιακών εθνικών έργων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.