HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αιχμηρή ανακοίνωση της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Ανοικτή επιστολή εξέδωσε η  Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με την οποία καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καλαβρύτων για "μεθοδεύσεις&...

Ανοικτή επιστολή εξέδωσε η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με την οποία καταγγέλλει τον Δήμαρχο Καλαβρύτων για "μεθοδεύσεις" με σκοπό όπως τονίζει "την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης και της απαλλαγής των Γερμανών από τις ευθύνες τους".
Δείτε ολόκληρη την επιστολή της Ένωση Θυμάτων
Η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου Καλαβρύτων για την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης και της απαλλαγής των Γερμανών από τις ευθύνες τους και υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των Θυμάτων και των απογόνων των Θυμάτων.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, την Παρασκευή 30.09.2016 διοργάνωσε δήθεν «συζήτηση» με θέμα « Ο Δήμος Καλαβρύτων ενημερώνει τη Ντόϊτσε Βέλε (DW) για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα».
Το γεγονός πληροφορηθήκαμε με έκπληξη από τα ΜΜΕ δύο μέρες πριν και αμέσως διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως γιατί δεν κληθήκαμε ημείς αλλά και άλλοι υπεύθυνοι φορείς να παρευρεθούμε και συμμετέχουμε στο σχετικό διάλογο, κάτι ιδιαιτέρως εποικοδομητικό και ουσιαστικό για την ολοκληρωμένη εικόνα των ενδιαφερομένων δημοσιογράφων.
Το δε βάρος της ενημέρωσης μεγάλου μέρους του δημοσιογραφικού κόσμου της Γερμανίας, υπό τη σκιά της συνεχούς άρνησης της Γερμανικής πολιτικής ηγεσίας όπως συζητήσει το θέμα των αποζημιώσεων, είναι μεγάλο.
Οι επιφυλάξεις μας δυστυχώς δικαιώθηκαν καθώς από τη δήθεν «συζήτηση» απουσίαζε ο διάλογος και στους απογόνους των Θυμάτων δεν δόθηκε καθόλου χρόνος να αναπτύξουν τις θέσεις τους.
Αντί να ενημερωθούν οι ξένοι δημοσιογράφοι για τις υπάρχουσες και απαράγραπτες ευθύνες και υποχρεώσεις του Γερμανικού κράτους από το Ολοκαύτωμα, αναμασήθηκε η Γερμανική προπαγάνδα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας και επιχειρήθηκε να πειστούμε όλοι ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μελλοντική φιλία των δύο λαών είναι να ξεχαστεί το παρελθόν.
Ως Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος καταγγείλαμε την προσβλητική στη μνήμη των Θυμάτων παρωδία συζήτησης που διοργάνωσε ο κ. Λαζουράς και μοιράσαμε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους της Ντόϊτσε Βέλε γραπτή ανακοίνωση στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα με το εξής περιεχόμενο:
“Η «΄Ενωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος» χαιρετίζει κάθε προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης και συμφιλίωσης των δύο λαών.
Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζουμε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας ως πρεσβευτές του μηνύματος ότι τα Θύματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και οι απόγονοί τους αναμένουν την έμπρακτη δικαίωσή τους δια της καταβολής των οφειλομένων αποζημιώσεων για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης λόγω της εκτέλεσης όλου του άρρενος πληθυσμού, της ολικής καταστροφής των οικισμών, της
αρπαγής του πλούτου και του ψυχολογικού τραυματισμού όλων των οικογενειών του τόπου.
Ελπίζουμε να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας γιατί η δικαίωση αυτή δεν είναι μόνο πρόσταγμα, με βάση τα κεκτημένα του Ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, αλλά και η καλύτερη εγγύηση για τη φιλία των λαών μας.
Υποχρέωση όλων μας, από τη θέση που αντιστοιχεί στον καθένα, είναι να προστατεύουμε την ειρήνη, να μην δικαιολογούμε με κανένα τρόπο τον πόλεμο και τις φρικιαστικές αυτού συνέπειες και να θέσουμε στο κέντρο της κοινής μελλοντικής πορείας μας τον βαθύ σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωση και είμαστε στη διάθεση όλων των παρευρισκομένων δημοσιογράφων προκειμένου να τους ενημερώσουμε περαιτέρω σχετικά με τα δίκαια αιτήματά μας.”
Αναμένουμε συνεπώς και την αντίδραση των Γερμανών δημοσιογράφων για να δούμε πόσο ειλικρινές ήταν το ενδιαφέρον τους για ενημέρωση...
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης Η Αντιπρόεδρος  Νάντια Κωνσταντίνου Γενικός Γραμματέας  Φώτης Κουτσογιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.